Economie

Camera Agricolă privată a judeţului mai are de aşteptat câteva luni până la înfiinţare

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/03_martie/29/zp-03-tractoare-agricole-second-hand-9.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Alegerile ar fi trebuit să se desfăşoare luna aceasta, însă  Guvernul nu vrea suprapunerea cu alegerile parlamentare, hotărând amânarea alegerilor pentru camerele agricole private cu şase luni şi reprogramându-le pentru aprilie 2013.

În nota de fundamentare a actului normativ prin care s-au adus modificările, se arată că „prorogarea acestui termen este necesară deoarece, în Legea 122/2012, termenul propus a fost insuficient pentru îndeplinirea formalităților privind înscrierea Camerei Agricole Naţionale şi a Camerelor Agricole Judeţene în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor”. De asemenea, autorii proiectului de act normativ arată că, prin prorogarea termenului, „se evită suprapunerea alegerilor la aceste camere cu alegerile parlamentare, care vor avea loc în această toamnă”.


Clujenii nu s-au arătat foarte interesaţi de locurile din colegiul viitoarei Camere Agricole Judeţene, în sesiunea de înscriere pe liste pentru alegerile care ar fi trebuit să aibă loc luna aceasta. Potrivit datelor centralizate de DAJ Cluj s-au depus mai puţine candidaturi decât locuri vacante, respectiv 23 de candidaturi pentru cele 25 de locuri disponibile

Ce atribuţii va avea Camera judeţeană?


Camerele agricole sunt create în scopul reprezentării şi promovării intereselor fermierilor agricoli, persoane fizice sau juridice din agricultură, cu toate ramurile ei.

Astfel că vor oferi consultanţă şi vor promova politica agricolă comună, programele naţionale de dezvoltare rurală, strategia şi politicile României de susţinere financiară.


Practic, tot ce înseamnă informaţie de la minister la agricultori şi viceversa va fi transmisă prin cameră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter