Economie

Listarea la BVB a Petrom ar putea fi reluată în 2012

<p />Procesul de listare la bursă a 9,84% din capitalul Petrom va fi reluat abia anul viitor, în cazul în care statul nu va reuşi să vândă minimum 80% din titlurile ofertate, a declarat agenţiei Mediafax Dan Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

“Dacă nu va fi vândut cel puţin 80% din acţiuni, iar preţul nu îl depăşeşte pe cel minim, tranzacţia nu va mai avea loc, ci va fi reluată anul viitor”, a declarat Lazăr. Întrebat ulterior dacă Guvernul va amâna pentru anul viitor listarea acţiunilor Petrom în cazul în care subscripţia nu va depăşi 80% din total, ministrul Economiei, Ion Ariton, a arătat că există şi această posibilitate, dar că este convins că nu va fi cazul unei amânări, deoarece statul va încasa peste suma calculată strict pe baza preţului minim. “Este o posibilitate legală (listarea anul viitor-n.r.), dar acest lucru nu se va întâmpla şi chiar vă invit vineri, după încheierea acestei tranzacţii, să vă facem rezultatele finale cunoscute. Va fi în mod precis o acţiune reuşită această vânzare. În piaţă am avut echipe, şi acum sunt şi prospectează această piaţă, rezultatele transmise sunt optimiste şi am convingerea că vineri vom încheia această tranzacţie cu succes. Eu vă spun, sută la sută, că vom încasa mai mult decât propunem astăzi prin preţul minim. Mi-aş dori foarte mult să depăşim şi acea valoare, dar ce pot să vă spun este că vom depăşi această valoare a acţiunii”, a spus Ariton.

Conform anunţului de vânzare, oferta va fi considerată finalizată cu succes în cazul în care, la data închiderii sale, au fost subscrise în mod valabil minimum 80% din acţiunile oferite, la un preţ de ofertă determinat conform prospectului.


Guvernul a stabilit un preţ minim de vânzare a pachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) de 0,3708 lei/titlu, cu 2,6% sub ultima cotaţie de la bursă de luni, a declarat anterior, agenţiei Mediafax, Ion Ariton.

Operaţiunea prin care statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom are un preţ maxim de 0,46 lei/titlu. Astfel, preţul minim stabilit este cu peste 19% mai mic faţă cel maxim.

Ultimele Stiri
abonare newsletter