Politică

Două oferte pentru drumurile judeţene

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/21_ziua/drum-judetean-sosea-masini.jpg" border="0" alt="şosea-maşini" title="Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un consorţiu format din şapte societăţi comerciale vrea să reabiliteze toate cele şapte loturi de drumuri.</p> <p>Comisia de licitaţie a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) al judeţului Cluj a deschis, la finalul săptămânii trecute, ofertele depuse la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a peste 700 de kilometri de drumuri judeţene.</p>

Astfel, au fost înregistrate doar două oferte, dintre care una pentru toate cele şapte loturi de drumuri şi cealaltă pentru un singur lot. Asocierea dintre Midanne Invest Grup SRL (lider de asociaţie), Pan Petrol Com SRL, Specialist Consulting SRL, Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară SA, Simarc SA, I&C Transilvania Construcţii SRL şi Coratim SRL a depuse următoarele oferte: lot 1 – 109,8 milioane de lei, lot 2 – 132, 6 milioane de lei, lot 3 – 121,4 milioane de lei, lot 4 – 120,6 milioane de lei, lot 5 – 93 milioane de lei, lot 6 – 112,4 milioane de lei, lot 7  - 134,3 milioane de lei.

Cea de-a doua ofertă a venit din partea asocierii dintre Drumuri Bihor SA şi Proexco SRL, care a licitat doar lotul 1, pentru care a propus un preţ de 139,9 milioane de lei. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 193,9 milioane de euro (aproximativ 835,5 milioane de lei fără TVA). Durata de execuţie pentru proiectare va fi de 60 de zile, iar pentru execuţia lucrărilor a fost prevăzut un termen de doi ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Durata de garanţie a lucrărilor va fi de şapte ani de la recepţia lucrărilor.


„Am marcat astăzi (vineri, 18 februarie – n.r.) o etapă procedurală importantă şi necesară pentru derularea acestui important proiect de infrastructură care este o prioritate de prim rang a Consiliului Judeţean. În cel mai scurt timp, comisia de licitaţie va desemna câştigătorul astfel încât să se poată trece la execuţia acestui ambiţios program la finalul căruia clujenii vor benefica de drumuri judeţene la cele mai înalte standarde în domeniu, cu beneficiile de rigoare în ceea ce priveşte o dezvoltare şi mai accelerată şi armonioasă a întregului judeţ”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

abonare newsletter