Politică

Extinderi la Iulius Mall şi UMF

<p>Complexul comercial Iulius Mall din cartierul Gheorgheni s-ar putea extinde, cu un ansamblu de clădiri pentru comerţ şi servicii cu opt, respectiv zece etaje.</p> <p>Un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) aferent extinderii va fi analizat astăzi de consilierii locali clujeni. „Zona adiacentă din jurul lacului se va studia pentru realizarea de spaţii verzi amenajate, de protecţie şi agrement, cu plantaţii, alei de promenadă, debarcader şi alte amenajări specifice pentru petrecerea timpului liber. Accesul se va face dinspre strada Alexandru Vaida Voevod pe relaţie de dreapta, dar şi dinspre aleea care face legătura cu complexul Iulius Mall. Parcarea auto se rezolvă pe platforme dalate şi în subsol”, se arată în proiect. Clădirile cu opt şi zece etaje vor fi ridicate pe o parte a terenului în suprafaţă de 80.944 mp, se mai specifică în acelaşi document. Vă reamintim că, la finalul anului trecut, membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) au luat în discuţie propunerea Iulius Mall de extindere cu două construcţii: una amplasată la stradă şi o alta paralelă cu lacul.</p>

La vremea respectivă, urbaniştii au propus separarea proiectului în două etape, recomandând studierea separată a celor două clădiri.

Tot în şedinţa de astăzi, consilierii vor dezbate şi un proiect privind aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” privind realizarea unei clădiri în incinta unităţii de învăţământ, pe strada Pasteur nr. 4. Este vorba despre construirea unei clădiri de învăţământ şi spaţii administrative cu trei etaje, care se va ridica în zona lateral-nordică a amplasamentului. Vor fi păstrate accesele în incintă şi vor fi amenajate 62 de locuri de parcare.

abonare newsletter