Politică

Mircia Giurgiu cere lapte praf pentru toţi bebeluşii

<p><img src="documente/stories/06_iunie/24_ziua/conf mircia giurgiu nec rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Deputatul independent Mircia Giurgiu va solicita conducerii Ministerului Sănătăţii acordarea de lapte praf gratuit pentru toţi copiii.</p>

 

Giurgiu spune că nu este normal ca banii alocaţi pentru lapte praf gratuit pentru bebeluşi să scadă de la 15 milioane lei în 2010 la doar 3 milioane lei în 2011. De asemenea, numărul copiiilor care beneficiază de lapte praf a scăzut de la 40.000 la 11.000. „Noi ne plângem de natalitate şi tot noi eliminăm fondurile pentru copii. Trebuie să avem grijă de copii şi să nu le tăiem drepturile”, este de părere deputatul clujean. El mai spune că luni va adresa o întrebare ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, referitor la ordinul prin care au fost modificate criteriile de acordare a laptelui praf şi va cere să revină la normal modul de acordare a laptelui praf.


Vă reamintim că Ministerul Sănătăţii a modificat anul acesta criteriile pentru distribuirea de lapte praf gratuit bebeluşilor cu vârsta între 0 şi 12 luni. Astfel, nu se mai ţine cont de criteriul social ca până acum, ci de criterii medicale. Din acest motiv, numărul beneficiarilor a scăzut foarte mult comparativ cu anii anteriori.

Potrivit noilor reguli, laptele praf gratuit este indicat doar pentru mamele care prezintă contraindicaţii ale alăptării şi au boli grave precum TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, HIV etc. De asemenea, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter