Politică

E:ON continuă seria „ciuruielilor” prin oraş

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/28_ziua/03 groapa lucrare eon gaz asfalt spart str republicii rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Modernizarea străzilor din Cluj-Napoca este blocată în continuare de EON Gaz, acuză primarul Sorin Apostu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu s-a întâlnit astăzi la Primărie cu reprezentanţii E.ON Gaz pentru a discuta pe marginea termenelor la care vor putea fi reabilitate câteva străzi din oraş.

Calea Turzii nu va putea fi modernizată conform planului iar Strada Republicii a fost şi ea, de curând, “ciuruită”, le-a atras atenţia primarul Sorin Apostu reprezentanţilor E.ON, care au refuzat ulterior să dea declaraţii presei.


Apostu: “Este mai ieftin să lucraţi odată cu noi”

Sorin Apostu le-a cerut astăzi explicaţii reprezentanţilor E.ON Gaz în privinţa spargerilor repetate pe care instituţia le realizează pe străzile din oraş. “Este mai ieftin să lucraţi odată cu noi”, a încercat să le explice primarul acestora, se pare însă fără succes. Reprezentanţii E.ON Gaz au precizat că în perioada următoare vor reveni cu anumite proiecte. “Deci putem să spunem că în felul acesta nu facem nimic dacă pentru unele străzi de abia acum licitaţi proiectarea”, a conchis primarul.


Scuze de la Primărie, din partea E.ON

Apostu a explicat că, din cauza tergiversărilor E.ON, proiecte importante de modernizare a străzilor vor fi blocate. “Am solicitat nişte răspunsuri în speranţa că vom obţine nişte date mult mai clare, mai ancorate în realitate. Există proiecte care nici nu au fost începute. La ora actuală nu putem face asta, nu putem face cealaltă, noi nu avem cum să explicăm oamenilor, o să încercăm să le punem materiale informative în poştă în care noi, Primăria, o să le cerem scuze în numele E.ON Gaz-ului pentru că nu putem reabilita, nu putem face ceea ce ne-am propus, ceea ce îşi doresc ei. Ne împiedică să reorganizăm întrega circulaţie pe Calea Turzii, aşa cum ne-am propus să realizăm, şi astăzi am aflat că eventual în cursul anului viitor se vor apuca de lucru. La ora actuală orice stradă pe care vrem să începem lucrul e blocată, nu există stradă la care să ne răspundă pozitiv, nici măcar în privinţa celor reabilitate”, a spus primarul la finalul întâlnirii.


Un singur weekend, şapte gropi noi

Sorin Apostu a mai precizat că, în acest weekend, strada Republicii a fost spartă de şapte ori de E.ON pentru a remedia câteva avarii. “Am fost azi dimineaţă pe strada Republicii şi au fost şapte avarii în acest weekend. Patru le-au remediat, iar trei sunt nefăcute. Aferent le-am aplicat şapte amenzi”, a mai spus Apostu.


Directorul E.ON Gaz nu a dorit să comenteze niciuna din acuzaţiile aduse.

Ultimele Stiri
abonare newsletter