Politică

Trei contestaţii la licitaţia pentru pista Aeroportului

<p><img src="documente/stories/06_iunie/29_ziua/05 aeroport avion tarom rp 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trei consorţii au depus contestaţii la rezultatul licitaţiei pentru atribuirea contractului de construire a pistei aeroportului Cluj.</p>

 

Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Cluj, cei trei contestatari sunt SC Romstrade SRL, asocierea Cooperativa Edile Appennino – SC Airport Management Consultancies SRL şi asocierea Construcciones Sanchez – Dominguez Sando SA – SC Delta Antrepriză de Construcţii Montaj 93 SRL – SC Drum Concept SRL.


“Autoritatea contractantă (Consiliul Judeţean Cluj - n.r.) va formula un punct de vedere pe care îl va transmite Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care în termenul legal de 20 de zile trebuie să formuleze un punct de vedere asupra acestei situaţii. Contestaţiile vor fi postate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)”, au menţionat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Vă reamintim că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, clujenii de la Napoca SA, în asociere cu Icco Systems şi Geo Arc SRL Otopeni, au fost desemnaţi câştigători ai licitaţiei pentru construirea primilor 2.100 de metri din cei 3.500 câţi va avea pista de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Preţul oferit de asocierea în fruntea căreia se află Napoca SA a fost de 137,8 milioane de lei. Termenul de execuţie a pistei va fi de şase luni din momentul semnării contractului.


În total, la licitaţie au fost înregistrate şase oferte, dintre care patru au fost declarate inacceptabile şi neconforme din lipsa unor documente şi a experienţei în domeniul unor lucrări similare.

Deschiderea ofertelor la licitaţia pentru construirea pistei de 2.100 de metri a aeroportului clujean a avut loc la începutul lunii aprilie, comisia având practic nevoie de mai bine de două luni pentru a lua o decizie finală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter