Politică

Giurgiu candidat la Primărie?

<p><img src="documente/stories/07_iulie/14_ziua/mircia giurgiu conf rp 5.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p />PC îl anunţă pe Giurgiu candidat la Primărie.<br /> “Nimic nou”, spune deputatul.

Fostul democrat-liberal, inclus de conservatori într-un sondaj de notorietate pentru desemnarea candidaţilor USL pentru primăria municipiului Cluj-Napoca, spune că este independent şi nu are intenţia să se înscrie în nici un partid.

Deputatul independent Mircia Giurgiu este „anunţat” de Partidul Conservator drept candidat pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, la localele din 2012. “Nimic nou”, spune Giurgiu, care nu vrea să se înscrie în nici un partid.


Biroul Judeţean al PC a validat o parte dintre posibilii candidaţi ce vor intra în sondajul comandat de USL în vederea alegerilor locale din primăvara anului viitor.

Candidaţii „ideali” vor fi stabiliţi pe baza unui sondaj de opinie, iar Mircia Giurgiu a acceptat să figureze în această cercetare sociologică, alături de alţi posibili candidaţi liberali şi social democraţi, deja anunţaţi.


Giurgiu: „Nimic nou”

Deputatul Mircia Giurgiu susţine că, în urma propunerii făcute de PC de a candida pentru funcţia de primar al muncipiului Cluj-Napoca, a decis să accepte să apară într-un sondaj preelectoral, deşi nu are de gând să se înscrie, deocamdată, în vreunul din partidele care alcătuiesc USL. Mai mult, potrivit lui Giurgiu, “deocamdată este doar o propunere”.


„Aşa cum am mai declarat (în urmă cu două săptămâni, după înscrierea senatorului PDL Şerban Rădulescu în PC – n.r.) sunt independent; nu intenţionez deocamdată să mă înscriu nici în PC, nici altundeva. Ei (conservatorii – n.r.) mi-au făcut această propunere de a mă susţine, în condiţiile în care eu sunt independent. Va urma un sondaj, în urma căruia va rămâne căte un singur candidat pentru Primărie şi pentru Consiliul Judeţean Cluj”, a explicat pentru monitorul deputatul Mircia Giurgiu.

În căutarea
candidaţilor “ideali”


Liderul PC Cluj, senatorul Şerban Rădulescu, susţine, la rândul său, că deocamdată candidatura lui Giurgiu la Primărie este doar o propunere, validată acum în interiorul PC, „dar decizia finală va fi luată de sondaj”. “În funcţie de acesta se va stabili candidatul USL la alegerile din 2012. Noi i-am făcut propunerea domnului Giurgiu şi mă bucur că a acceptat”, a spus Rădulescu.

Giurgiu, independent


Deputatul clujean Mircia Giurgiu a redevenit independent după ce, la sfârşitul lunii martie, a fost exclus din PDL, partid în care a activat mai bine de doi ani. Parlamentarul a fost sancţionat cu excluderea din partidul al cărui parlamentar a fost pentru că a votat de două ori moţiuni de cenzură ale Opoziţiei şi s-a opus măsurilor de tăiere cu 25% a salariilor bugetarilor şi s-a împotrivit modificărilor aduse de Guvern Codului Muncii. Giurgiu şi-a motivat, de fiecare dată, poziţia prin faptul că el însuşi provine din mişcarea sindicală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter