Politică

Punct Salvamont modern în Cheile Turzii

<p><img src="documente/stories/07_iulie/15_ziua/05 cheile turzii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Cluj a lansat o licitaţie privind construirea punctului de informare şi de intervenţie din zona Cheilor Turzii.</p>

 

Construirea viitorului punct Salvamont din Cheile Turzii a intrat în linie dreaptă.


Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Cluj a lansat o licitaţie privind construirea punctului de informare turistică şi de intervenţie din zona Cheilor Turzii.

Lucrările sunt evaluate la 195.000 de lei şi vor cuprinde o construcţie din lemn cu izolaţie interioară cu o suprafaţă de 96 de metri pătraţi şi cu un regim de înălţime de parter şi mansardă. Construcţia va fi situată pe un teren cu o suprafaţă de 525 de metri pătraţi,c e aparţine domeniului public al comunei Mihai Viteazu.


În documentaţia de atribuire a contractului se specifică că imobilul se va afla în zona “tampon” a rezervaţiei naturale Cheile Turzii. Autorizaţiile necesare sunt deja obţinute de beneficiar, iar contractul nu cuprinde construcţia fundaţiei, placă, instalaţii canalizare exterioare, care au fost deja realizate. Ofertele celor interesaţi vor fi deschise în data de 26 iulie, începând cu ora 11, principalul criteriu de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

În urmă cu 13 ani, la Cheile Turzii a fost organizată o bază Salvamont prin amplasarea a două containere metalice tip “organizare de şantier”, nefiind asigurate condiţiile tehnice şi igienico-sanitare pentru buna desfăşurare a activităţii, motiv pentru care s-a impus construirea unui nou imobil, care să îndeplinească toate condiţiile necesare.


Prin obiectivul propus urmează să se asigure atât informarea, protecţia turiştilor şi intervenţia în caz de necesitate, cât şi protejarea valorilor naturale ale zonei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter