Politică

Primăria construieşte locuinţele sociale de pe Albac

<p><img src="documente/stories/07_iulie/15_ziua/05 lucrari bloc strada albac 21 rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un număr de 24 de noi locuinţe sociale vor fi realizate în cartierul Gheorgheni.</p>

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat licitaţia pentru realizarea locuinţelor sociale de pe strada Albac nr. 21, proiect finanţat din fonduri europene.


Valoarea estimată a contractului privind realizarea viitoarelor locuinţe sociale se ridică la peste 1,5 milioane de lei. Data limită de depunere a ofertelor este 25 iulie ora 10, urmând ca acestea să fie deschise o oră mai târziu.

Modernizarea tronsonului de bloc din cartierul Gheorgheni în vederea reconversiei funcţionale presupune lucrări de construcţie pereţi zidiţi, lucrări de finisare exterioare şi interioare şi reabilitarea acoperişului.


În imobilul din cartierul Gheorgheni, de pe strada Albac nr. 21, care acum cuprinde 38 de apartamente dărăpănate, vor fi realizate, prin reconversie funcţională, 24 de locuinţe sociale. Fiecare dintre cele 24 de locuinţe sociale va dispune de o cameră de zi, precum şi de o baie şi bucătărie individuale.

La parterul blocului se vor amenaja opt apartamente, iar la etajele superioare se vor amenaja câte patru apartamente. De asemenea, la parter va fi pusă în funcţiune o centrală termică pentru asigurarea încălzirii întregului imobil.


Bugetul total al proiectului este de 2 milioane de lei, dintre care 1,6 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este estimată la 16 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Locuinţe sociale
şi pe strada Coroianu


Vă reamintim că Primăria clujeană mai are în derulare un alt proiect asemănător. Este vorba despre “Case sociale integrate pentru comunitate - str. Iuliu Coroianu nr. 5”, aflat momentan în evaluare în vederea precontractării. Proiectul urmăreşte ca, prin reconversia funcţională a obiectivului investiţional, să fie realizate 46 de locuinţe sociale cu una şi două camere. Bugetul total al proiectului de pe strada Coroianu este de circa 10,1 milioane de lei, din care aproape 8 milioane de lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată. Locuinţele sociale urmează să fie realizate în aproximativ doi ani de la semnarea contractului de finanţare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter