Politică

Ghetele „Clujana” se vând de ieri şi în Aeroport

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/15_ziua/alin tise probat pantofi inaugurare deschidere magazin clujana aeroport rp 05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prima pereche de bocanci a fost vândută la scurt timp după deschiderea magazinului.

“Cei care vor ieşi din România vor avea posibilitatea să intre în conctact cu aceste produse care reprezintă Clujul”, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Un magazin „Clujana” a fost deschis ieri oficial în incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, în zona restricţionată din terminalul de plecări externe, cunoscută sub denumirea “duty-free”.


Acesta este cel de-al patrulea magazin „Clujana” deschis în Cluj-Napoca, după cel de prezentare al fabricii din Piaţa 1 Mai şi cele din din centrele comerciale Polus Center şi Iulius Mall.

„Noi ne-am dorit foarte mult să deschidem acest magazin în aeroport. După cum ştiţi, «Clujana» este un brand al Clujului şi noi am încercat în ultimii 2-3 ani să facem tot ceea ce ţine de noi ca să supravieţuiască şi să nu dăm afară oameni şi, dacă putem, să ne extindem. Acest magazin pe care îl deschidem în aeroport va deveni foarte important pentru că cei care vor ieşi din Cluj sau din România vor avea posibilitatea să intre în conctact cu aceste produse ale noastre care ne reprezintă. Sunt fericit că mergem mai departe cu acest brand al nostru şi, aşa cum am mai zis şi la deschiderea celui de-al doilea magazin, nu sunt ale mele magazinele, deşi oamenii mă opresc şi mă întreabă dacă îi angajez la fabrică”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Preţuri în euro

Magazinul deschis în aeroportul clujean are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, iar preţurile produselor sunt exprimate în euro.


„Am participat la o licitaţie, am fost singurii care am dorit acest spaţiu şi plătim 5 euro/mp plus TVA”, a explicat directorul fabricii „Clujana”, Radu Ţărmure. El a mărturisit că deocamdată nu ştie unde va fi deschis următorul magazin al fabricii de încălţăminte. „Ne dorim să ne extindem şi în afara Clujului, însă deocamdată nu putem deoarece preţurile din zona Bucureştiului sunt foarte mari. În momentul în care găsim o locaţie oportună din punctul de vedere al costurilor ne vom extinde. Aici, în aeroport, este un spaţiu foarte bun de reclamă pentru toţi turiştii care pleacă din ţară”, a arătat Ţărmure.

Potrivit conducerii aeroportului, prin zona de plecări internaţionale trec anual 400.000 de pasageri.


În magazinul din incinta aeroportului se comercializează toată gama de încălţăminte ce se găseşte şi în restul magazinelor „Clujana”, precum şi un nou model de ghete. De asemenea, se vând şi accesorii de la parteneri. O pereche de sandale costă între 20 şi 37 de euro, în timp ce preţul bocancilor ajunge la 44 de euro. Prima pereche de bocanci a fost vândută la puţin timp de la deschiderea magazinului.

Negocieri pentru Rusia


În ceea ce priveşte extinderea în afara ţării, „Clujana” negociază în continuare pentru o intrare pe piaţa rusă.

„«Clujana» discută în continuare cu firme de pe piaţa rusă, dar deocamdată suntem doar în faza de negociere. Rusia este o piaţă importantă şi mă bucur că cei din conducerea fabricii au înţeles asta şi se orientează şi spre pieţele din est, nu doar spre cele din vest”, a precizat preşedintele forului judeţean, Alin Tişe.

Directorul fabricii a spus că o înţelegere concretă cu ruşii ar putea fi parafată în luna august.

„Clujana” împlineşte 100 de ani

Anul acesta „Clujana” va aniversa 100 de ani de existenţă, iar Consiliul Judeţean pregăteşte o aniversare specială. Evenimentul va avea loc la mijlocul lunii septembrie, brandul „Clujana” urmând să fie sărbătorit în cadrul unei ediţii speciale a târgului „Produs de Cluj”, a dezvăluit Alin Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter