Politică

Voinescu: „Câtă autonomie la Caracal, atâta autonomie la Odorheiu Secuiesc”

<p />PDL abordează problema autonomiei administrativ-teritoriale doar pe raţiuni de dezvoltare comunitară şi nu pe raţiuni etnice, a declarat ieri Sever Voinescu, purtător de cuvânt şi vicepreşedinte al PDL.

Voinescu a răspuns astfel unei întrebări privind recentele declaraţii făcute de Laslzo Tokes, la şcoala de vară a tinerilor maghiari de la Tuşnad. „Din punct de vedere al PDL, lucrurile sunt foarte clare. Suntem foarte preocupaţi de descentralizare, de acordarea autonomiei administrative tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din România. Principiul pe care l-am spus şi pe care-l vom spune şi care ne va ghida întotdeauna în această operaţiune în legătură cu chestiunea autonomiei este următorul: câtă autonomie la Caracal, atâta autonomie la Odorheiu Secuiesc”, a spus Sever Voinescu, citat de Agerpres.

De asemenea, el a adăugat că minorităţile etnice din România au toate garanţiile pentru a-şi păstra identitatea. Purtătorul de cuvânt al PDL a completat spunând că, pe de altă parte, “a existat în BPN o anume iritare în legătură cu implicarea unor înalţi oficiali maghiari în chestiuni care ţin mai degrabă de administrarea treburilor României”. Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor a subliniat că din punctul de vedere al PDL “despre reorganizarea administrativ teritorială a României putem vorbi noi, românii, în primul rând, experţi străini se pot pronunţa pe acest subiect, fără îndoială, dar reorganizarea administrativ-teritorială a României este o chestiune a statului român. Punct”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter