Politică

USL Cluj nu reacţionează la „părerile” lui Patriciu

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/28_ziua/dinu patriciu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liberalul Dinu Patriciu a atacat din nou „struţo-cămila” USL, despre care a spus că nu poate aduce ceva nou decât sub “aripa” liberalilor.

Calificativul de “struţo-cămilă” adresat nu pentru prima dată Uniunii Social Liberale de omul de afaceri Dinu Patriciu nu-i impresionează pe reprezentanţii USL de la Cluj. Ei sunt de părere că Patriciu “comentează ca simplu membru de partid, ca la fotbal”.

Social democraţii susţin că atacurile lui Patriciu se încadrează în comportamentul său din ultimul timp, nefiind o noutate atâta vreme cât “înclinaţiile sale politice” se cunosc. Pe de altă parte, potrivit liberalilor clujeni, nici măcar nu poate fi vorba de atacuri la adresa USL, având în vedere că Dinu Patriciu este “doar un simplu membru PNL”.


“Struţo-cămila” USL, dominată de liberali

“Eu nu cred că alianţa struţo-cămilă între socialişti şi liberali poate aduce ceva bun acestei ţări astăzi, dacă nu este dominată de liberali. Folosirea PSD-ului ca masă de manevră ar fi ceea ce PNL-ul ar fi trebuit să facă. Că e în stare sau nu, asta este cu totul altă problemă. În orice caz, gândirea de tip socialist nu mai are ce căuta în Europa astăzi. Nimeni în lume nu are nevoie de încă un stat eşuat. Nimeni nu va ajuta, atâta vreme cât împrumutăm un model care e muribund”, a spus Patriciu, într-un interviu acordat recent presei centrale. Mai mult, arată el, “toate statele cu orientare socială îşi dau duhul. Iar noi adoptăm cu vigoare acelaşi model. Unii dintre noi? Aş spune toţi. Pentru că spectrul politic la noi e de aceeaşi culoare. E gri”.


Cuibus: “Patriciu se teme de USL”

Social democratul clujean Valentin Cuibus susţine că declaraţiile lui Patriciu vin pe fondul unei temeri: “Vorbeşte astfel pentru că această alianţă, USL, ar putea să ajungă la putere. Declaraţiile lui se încadrează în comportamentul său din ultima vreme şi nu sunt surprinzătoare. Se ştie că este orientat înspre alt PNL. Interesele lui faţă de alte cercuri merg spre PDL”, a spus Cuibus pentru monitorul. Cât despre apariţia unei alte formaţiuni pe scena politică a României, el susţine: „Toată lumea pregăteşte ceva pe scena politică. Dar ce ar pregăti Patriciu nu are cum să afecteze USL, pentru că însăşi imaginea lui nu este tocmai bună”.


Liberalii nu iau în serios declaraţiile unui „simplu cetăţean”

Liberalii clujeni preferă să nu comenteze declaraţiile lui Patriciu, despre care spun că este un simplu membru de partid. „Pentru mine este un om obişnuit, din afara politicii. E un simplu cetăţean care îşi dă cu părerea, ca la fotbal... Pur şi simplu nu am ce să comentez ce spune Patriciu, el a mai făcut asemenea declaraţii, dar sunt nesemnificative”, a declarat pentru monitorul liderul PNL Cluj, Marius Nicoară. Şi deputatul liberal Horea Uioreanu este de aceeaşi părere: “Este opinia unui simplu om de partid. Şi prin urmare este o părere personală, atât doar. Nu are nicio funcţie de conducere, deci nu ştiu de ce ar trebui să fie luat în serios. De aceea nici măcar nu cred că sunt atacuri, sunt simple păreri. Iar dacă ţara asta ar ajunge să fie condusă de o formaţiune politică în spatele căreia să se afle Patricu, ar fi vai şi amar...”.


Patriciu nu e la primul atac

Vă reamintim că nu este prima dată când Dinu Patricu atacă USL, numind-o “struţo-cămila social-liberală”. “Nu ştiu dacă Dinu Patriciu s-a referit la această uniune. Dacă s-a referit la această uniune vorbind despre social-liberalism, a greşit adresa. N-a fost atent sau, mă rog, nu ştie despre ce vorbeşte, pentru că această uniune, Uniunea Social-Liberală, şi niciunul dintre liderii ei, nu a vorbit despre social-liberalism", s-a apărat, în urmă cu câteva luni preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter