Politică

Semne de întinerire a oraşului: Primăria extinde grădiniţe şi creşe

<p><img src="documente/stories/07_iulie/29_ziua/01 gradinita licurici rp 02.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Nouă firme se bat pe contractul privind extinderea grădiniţei „Licurici” de pe strada Arinilor numărul 2-4.</p>

 

Nu mai puţin de nouă firme de construcţii se luptă să obţină contractul pentru extinderea grădiniţei „Licurici” de pe strada Arinilor, care va avea 100 de locuri. Din toamnă, şi creşa de pe Băiţa va primi 75 de copii.


Deschiderea ofertelor a avut loc săptămâna aceasta, cel mai bun preţ, de puţin peste 1,1 milioane de lei, fiind oferit de Canion Impex SRL. La polul opus s-a aflat oferta celor de la Transilvania Construcţii, care au cerut peste 1,8 milioane de lei pentru extinderea grădiniţei din cartierul Mănăştur. Valoarea estimată a lucrării a fost de peste 2,5 milioane de lei. La licitaţie au mai depus oferte: Acsa SA Câmpia Turzii, Cartel Bau, Constudava, General Euro Co Bm, International FBS Holding SRL, Conimet Impex şi Laryluc Prod SRL.

Potrivit municipalităţii, zona Arinilor – Taberei este o zonă cu populaţie tânără şi mulţi copii de vârsta grădiniţei, motiv pentru care extinderea a fost considerată o prioritate de către administraţia clujeană.


Extinderea clădirii existente va consta în realizarea a: patru noi săli de grupă, două dormitoare, două săli de joacă, o sală de sport, o sală de mese, vestiar pentru copii, bloc alimentar cu circuit complet, bloc spălător cu circuit complet, cabinet medical cu circuit complet, grup sanitar pentru copii, dotat astfel încât să li se poată face baie, grup sanitar personal didactic, grup sanitar personal de îngrijire, cabinet psihopedagogic, două birouri, un cabinet metodic, vestiar educatoare şi vestiar îngrijitoare. Prin investiţie se vor crea aproximativ 100 de noi locuri în grădiniţă.

Se extinde şi creşa de pe aleea Băiţa


O altă extindere se realizează în această perioadă la creşa de pe str. Băiţa nr. 2, din cartierul Gheorgheni. Această creşă a fost gândită la darea în folosinţă pe vremea comunismului drept o grădiniţă săptămânală pentru părinţii muncitori la „Clujana” – cărora li s-au repartizat locuinţe în nou construitul cartier Gheorgheni. După Revoluţie, o dată cu scăderea natalităţii şi schimbarea mentalităţii părinţilor, spaţiile gândite pentru creşă au fost atribuite de către Spitalul Judeţean – în administrarea căruia se aflau atunci creşele – unor fundaţii sau chiar pentru crearea de spaţii pentru cursuri.

„Am aşteptat câţiva ani momentul pentru eliberarea acestor spaţii de către ocupanţi, prin expirarea contractelor pe care le-au avut, pentru a reface grupele de creşă, aşa cum a fost construit iniţial acest imobil. În acest moment se realizează lucrări de igienizare şi renovări, se achiziţionează aparatura şi dotările necesare, iar din toamnă creşa de pe Băiţa va oferi un număr suplimentar de 75 locuri”, spune Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.


Valoarea lucrărilor realizate se ridică la 162.500 de lei, fiind executate de SC MTIG SRL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter