Politică

Locuitorii din Poiana Horea vor semnal la mobil

<p />Sătenii din Poiana Horea, comuna Beliş, au întocmit o listă cu peste 300 de semnături prin care solicită instalarea unei antene de telefonie mobilă pentru a avea acces la serviciile de comunicaţii normale în secolul XXI.

Locuitorii satului de munte i-au cerut ajutorul deputatului independent Mircia Giurgiu pentru soluţionarea acestei probleme. „Pe o rază de 20 de kilometri nu există semnal la telefonul mobil. Este foarte greu pentru ei din cauză că satul este răsfirat pe dealuri. Ei spun că nu pot să ţină legătura cu rudele şi cu copiii plecaţi din localitate”, a explicat deputatul clujean. Potrivit deputatului Mircia Giurgiu, sătenii ar fi mulţumiţi dacă oricare dintre companiile de telefonie mobilă i-ar ajuta să “intre în secolul XXI”.

Companiile de telefonie mobilă sunt reticente la astfel de solicitări din partea unor comunităţi izolate, în condiţiile în care costurile echipamentelor se ridică la sume însemnate, care nu se amortizează uşor.


În judeţul Cluj mai sunt cîteva asftel de zone “oarbe” din punctul de vedere al telefoniei mobile, dar operatorii nu se înghesuie să instaleze antene pentru “o mână de oameni”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter