Politică

PDL şi UDMR “au împăcat” piaţa volantă

<p /><img src="documente/stories/08_august/10_ziua/07-colaj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Reprezentanţii celor două formaţiuni politice au decis că piaţa volantă din spatele bisericii romano-catolice Sfântul Mihail ar trebui totuşi mutată.

După ce sâmbătă “au divorţat” din cauza organizării pieţei volante în Piaţa Unirii, la decizia muncipalităţii, UDMR şi PDL au hotărât să găsească altă locaţie şi să continue colaborarea.

Liderii PDL şi UDMR Cluj, Daniel Buda şi Mate Andras au “inventariat” ieri, în cadrul unei întâlniri la care a participat şi primarul Sorin Apostu, colaborarea la nivelul Coaliţiei de la Cluj. Ei au decis că, periodic, vor avea loc mai multe întâlniri între reprezentanţii Coaliţiei de la Cluj, pentru a mai fi dezbătute “şi alte probleme”.


Mate: „A fost o decizie comună”

Liderul UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a explicat pentru monitorul că decizia de a găsi alte locaţii a fost comună. Între timp vor mai exista şi alte întâlniri, una dintre acestea fiind în cursul săptămânii viitoare, cu conducerea Uniunii. „S-a decis să îl mandatăm pe primarul Sorin Apostu să găsească şi alte spaţii, altă locaţie pentru piaţa volantă şi să anunţe producătorii. Nu ştim dacă vor putea fi anunţaţi în timp util pentru ca piaţa să nu funcţioneze în acestă sâmbătă în Piaţa Unirii deci probabil că în această săptămână se va desfăşura tot acolo”, a spus el. În ce priveşte protocolul “eu zic ca va funcţiona, dar vor mai fi şi alte întâlniri cu cei din PDL pentru a discuta despre problemele noastre, ale coaliţiei aici la Cluj. În cursul săptămânii viitoare se va întâlni Biroul Permanent al UDMR în care se va discuta pe tema colaborării dintre noi şi se vor lua nişte decizii”, a mai spus Mate.


Buda: “Avem o istorie veche aici, la Cluj”

Liderul PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, vorbeşte despre „istoria veche” a colaborării dintre PDL şi UDMR. “În cadrul întâlnirii am discutat şi am căutat soluţii în ce priveşte colaborarea dintre PDL şi UDMR. Vom colabora şi de acum înainte pentru că avem o istorie veche aici la Cluj împreună. Vor mai fi întâlniri periodice cu cei din UDMR. S-a decis ca domnul primar Sorin Apostu să îi anunţe pe producători de mutarea locaţiei, dar dacă acest lucru nu se va putea realiza în timp util, probabil că sâmbătă piaţa se va desfăşura tot acolo”, a declarat Buda pentru monitorul.


Opoziţia denunţă “şantajul ieftin al UDMR”

Reprezentanţii Opoziţiei s-au îndoit de ruperea protocolului şi de păstrarea piţei volante în centrul oraşului încă de la începutul discuţiilor dintre PDL şi UDMR şi au acuzat Uniunea de “strategii şi pretexte doar pentru a mai obţine ceva”. Consilierul local Steluţa Cătăniciu (PNL) a precizat din nou pentru monitorul că Sorin Apostu ar fi trebuit să îşi păstreze “verticalitatea” şi să nu cedeze “şantajului ieftin al UDMR”. “Mă aşteptam la această decizie, am şi spus asta de la început, ca PDL să cedeze şantajului, A fost un şantaj ieftin din partea UDMR, iar cei din PDL au cedat. Pe cei din UDMR îi interesează doar să ţină de scaune, îi interesează postul de viceprimar, pentru a mai obţine un vot, două. Pe de altă parte, mă gândeam că domnul Sorin Apostu care este în sondaje pe primul loc, să aibă verticalitate. Pot spune că cei din PDL sunt în genunchi în faţa celor din UDMR. Ideea era tocmai asta, de a desfăşura această piaţă în centru pentru ca oamenii să aibă acces la ea mai uşor”, a spus Cătăniciu pentru monitorul.


Vă reamintim că reprezentanţii UDMR au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute că protocolul Uniunii cu PDL, la nivel local este rupt, după ce reprezentanţii administraţiei locale au decis să organizeze piaţa volantă în Piaţa Unirii.

La scurt timp după anunţ reprzentanţii UDMR au decis să se aşeze totuşi, la “masa dialogului”, alături de cei din PDL pentru a face “un inventar” a ceea ce înseamnă funcţionarea Coaliţiei la Cluj-Napoca şi pentru a căuta soluţii pentru păstrarea protocolului şi mutarea pieţei volante în alt loc din oraş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter