Politică

Clarificări la licitaţia pentru spaţiile verzi

<p />Ofertele financiare depuse la licitaţia privind întreţinerea şi amenajarea zonelor verzi din Cluj-Napoca nu au fost deschise încă, deşi a trecut mai bine de o săptămână de la termenul limită pentru depunerea ofertelor.

“Licitaţia a fost organizată electronic, pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – n.r.). Ofertele financiare nu se cunosc încă deoarece a fost nevoie să se ceară o serie de clarificări firmelor. Ofertele financiare se vor cunoaşte doar după verificarea documentaţiilor de calificare şi tehnice pentru fiecare firmă în parte”, a explicat pentru monitorul Iulia Perşa de la Biroul Mass Media al Primăriei clujene.

Vă reamintim că la licitaţie au fost depuse trei oferte, din partea firmelor Rosal, Rasimo şi Romprest Service. Rosal şi Rasimo deţin în prezent contractele pentu întreţinerea spaţiilor verzi din oraş, iar societatea Romprest este controlată de patronul Universităţii Cluj, Florian Walter. Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 40,1 milioane de lei.


Vă reamintim că, în luna martie, consilierii locali au refuzat să prelungească contractele cu firmele Rosal şi Rasimo Impex cu încă doi ani şi jumătate. Cele două societăţi au semnat contracte cu municipalitatea clujeană în anul 2006, pe o perioadă de cinci ani, iar executivul Primăriei a propus prelungirea lor cu încă 2,5 ani, conform reglementărilor legale în vigoare. După dezbateri intense pe marginea proiectului de hotărâre, consilierii locali au votat împotriva acestuia şi au decis organizarea unei noi licitaţii pentru serviciile de întreţinere a spaţiilor verzi, a luciurilor de apă, a cimitirelor şi a zonelor de agrement din oraş. Noile contracte pentru întreţinerea şi amenajarea zonelor verzi vor fi încheiate pe o perioadă de 48 de luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter