Politică

Giurgiu cere oficial ca piaţa volantă să rămână în Unirii

<p align="left" />Aşa cum a promis, deputatul independent Mircia Giurgiu i-a trimis ieri primarului Sorin Apostu o scrisoare deschisă prin care îi cere să nu mute piaţa volantă din centrul oraşului la Sala Sporturilor.

„Am salutat iniţiativa dumneavoastră de a organiza o piaţă cu produse agricole în centrul municipiului Cluj-Napoca şi de a le acorda şansa producătorilor care nu au o masă în pieţele de cartier de a-şi vinde produsele. Totodată, am aflat cu regret că piaţa volantă nu va mai funcţiona pe locaţia mai sus amintită, urmând a fi mutată într-un cartier al municipiului Cluj-Napoca”, a arătat Giurgiu în scrisoarea sa. Deputatul clujean şi-a manifestat dezamăgirea faţă de decizia municipalităţii de a nu mai menţine Piaţa Unirii ca locaţie de desfăşurare a pieţei volante. „Ţin să menţionez faptul că am fost sâmbătă, 13 august 2011, în mijlocul celor care-şi vindeau produse în locul special amenajat pentru ei, iar producătorii români de etnie maghiară, dar ca şi cei de naţionalitate română, şi-au manifestat nemulţumirea cu privire la faptul că piaţa va fi mutată. Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de cumpărătorii români şi maghiari. Este regretabil că o decizie bună a fost respinsă pe motive politice. În aceste condiţii, vă rog, domnule primar, să depuneţi toate diligenţele pentru ca, în mod legal, piaţa volantă de produse agricole să rămână pe locaţia din centrul municipiului Cluj-Napoca”, i-a solicitat Giurgiu primarului.

Cu toate acestea, primarul Sorin Apostu a dat de înţeles că nu va ţine cont de solicitarea deputatului Mircia Giurgiu. „Nu am primit nici o scrisoare de la domnul Mircia Giurgiu, nu l-am văzut nici la piaţă, cum nu am văzut nici o altă soluţie constructivă pentru oraş de la dânsul”, a declarat primarul Sorin Apostu pentru monitorul.


Vă reamintim că, începând din această sâmbătă, piaţa volantă va fi organizată pe platoul Sălii Sporturilor, după numai două ediţii în care locul de desfăşurare a fost parcarea din Piaţa Unirii.  M.O.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter