Politică

Clujenii, îmbiaţi cu fructe şi legume ieftine în piaţa Agro Transilvania din Dezmir

<p /><img src="documente/stories/08_august/18_ziua/05-piata agricola-legume.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />120 de producători au spaţii închiriate permanent, iar alţi 200 le închiriază pe termen scurt.

Consiliul Judeţean Cluj îi invită pe clujeni să-şi facă cumpărăturile din piaţa aflată în încinta Centrului Agro Transilvania din Dezmir.

„În piaţa agroalimentară din incinta societăţii sunt, în prezent, peste 120 de producători şi comercianţi, care au spaţii de comercializare şi depozitare închiriate permanent. La aceştia se adaugă, zilnic, un număr de aproximativ 150 – 200 de producători care închiriază cu ziua sau pe termen scurt spaţii pentru comercializarea produselor. Produsele sunt proaspete, au preţuri corecte, fapt care vine în întâmpinarea nevoilor clujenilor, mai ales în această perioadă, în care se pregătesc cămările pentru iarnă. Îi aşteptăm pe clujeni aici, pentru a-şi face cumpărăturile într-un cadru organizat şi la preţuri mai mici decât în multe alte părţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Roşii la 1,5 lei/kg şi cartofi la 0,70 lei/kg

Astfel, clujenii pot cumpăra de la piaţa en-gros din Dezmir roşii la 1,5 lei/kg, castraveţi la 1,6 lei/kg, cartofi la 0,70 lei/kg, vinete la 1,2 lei/kg, ardei gras la 1,7 lei/kg, pepene verde la 0,60 lei/kg, pepene galben la 1,5 lei/kg sau porumb la 0,40 de lei/bucata. Producătorii şi comercianţii provin din toate regiunile ţării, în special din zona Ardealului. „În sprijinul clienţilor, Centrul Agro Transilvania pune la dispoziţie: transport în comun până în incinta centrului, prin prelungirea liniei de autobuz nr. 8, cu intervale mici de aşteptare între curse şi staţie de autobuz proprie, spaţii de parcare amenajate pentru autoturismele personale, spaţii amenajate pentru servirea mesei, mediu curat, modern şi plăcut pentru desfăşurarea activităţilor, sistem de pază şi supraveghere video, garanţia respectării standardelor de igienă şi calitate cât şi a celor mai bune preţuri, gamă largă de produse ce pot fi comercializate şi varietate de oferte”, a arătat Consiliul Judeţean Cluj prin intermediul unui comunicat de presă.


Preţuri de referinţă

Centrul Agro Transilvania a încheiat în anul 2010 un acord de parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, care are ca obiect crearea unor condiţii optime pentru desfăşurarea activităţilor specifice în pieţele administrate de municipalitatea clujeană, asigurând un comerţ modern şi civilizat, prin crearea unor condiţii de siguranţă, cum ar fi eliminarea speculei. Astfel, pentru a proteja interesul public, preţurile de vânzare din pieţe nu trebuie sa depăşească dublul preţurilor de referinţă de la Centrul Agro Transilvania Cluj SA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter