Politică

Laszlo Tokes, din nou “în vizorul” deputatului Mircia Giurgiu

<p />Deputatul independent Mircia Giurgiu critică “declaraţiile jignitoare” ale vicepreşedintele Parlamentului European (PE), Laszlo Tokes.

“Tokes, în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului European, ar trebui să aibă respect faţă de poporul român. De pe poziţia în care se află, cred că deja îi jigneşte prea mult pe români. Nu este prima dată când Tokes face asemenea declaraţii şi nu este sancţionat în vreun fel. Solicit premierului şi ministrului de Externe să adopte o poziţie oficială faţă de aceste declaraţii”, a precizat ieri Giurgiu. Vă reamintim că Laszlo Tokes a declarat la Cluj, cu ocazia deschiderii “Zilelor Culturii Maghiare”, că “oraşul Cluj-Napoca este mai mult un oraş al lui Ceauşescu decât al regelui Matei Corvin”.

Nu este prima dată când Giurgiu cere autorităţilor să adopte o poziţie oficială faţă de declaraţiile lui Tokes. În urmă cu câteva săptămâni, el califica drept “anticonstituţionale” afirmaţiile vicepreşedintelui PE, potrivit cărora poporul român trebuie să ceară iertare pentru “păcatele” pe care le-au suferit maghiarii “în epocile post-Trianon şi post-comunism”. “Eu cred că problema se pune invers, ci ei ar trebui să îşi ceară scuze de la poporul român, au profitat de noi de fiecare dată”, a spus atunci Giurgiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter