Politică

Locul de joacă din Mănăştur rămâne desfiinţat. Deocamdată.

<p><img src="documente/stories/08_august/01_ziua/03-loc spatiu fost teren de joaca pentru copii grigore alexandrescu rp 07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cei care au acuzat măsluirea semnăturilor refuză acum să discute cu Primăria.</p>

 

Primăria Cluj-Napoca nu a ajuns deocamdată la nici o concluzie oficială cu privire la desfiinţarea locului de joacă de pe strada Grigore Alexandrescu din Mănăştur, deşi Poliţia Locală investighează problema semnăturilor false de acolo de mai bine de două săptămâni.


Reprezentanţii municipalităţii susţin că, deşi mulţi locuitori ai zonei au contestat vehement în presă desfiinţarea locului de joacă, acum majoritatea cetăţenilor interogaţi de Poliţia Locală refuză să mai răspundă la întrebări vizavi de semnăturile date.

“Poliţiştii locali au fost de mai multe ori pe teren la cele două blocuri de pe strada Grigore Alexandrescu, dar foarte mulţi oameni au refuzat să răspundă la întrebările legate de semnăturile pentru desfiinţarea parcului de joacă. Concluzia preliminară este că cei care au răspuns la sondajul nostru vor în continuare ca parcul să rămână desfiinţat. Ştim că foarte mulţi dintre cetăţeni au fost revoltaţi de decizia noastră de a desfiinţa locul de joacă, dar au apărut doar în presă, nu au dorit să stea de vorbă şi cu poliţiştii locali”, a explicat pentru monitorul Andrada Rarău, angajată a Biroului Mass Media al Primăriei Cluj-Napoca.


Aşteaptă ca revoltaţii să se organizeze

Prin urmare, locul de joacă de pe Grigore Alexandrescu va rămâne desfiinţat până când Primăria va finaliza sondajul efectuat printre semnatarii petiţiei de renunţare la acesta. “Deocamdată locul respectiv va rămâne doar spaţiu verde. Nu au fost luată o decizie finală, mai aşteptăm să vedem dacă vom reuşi să vorbim cu toată lumea implicată. Oricum, cei care vor să fie reînfiinţat parcul de joacă trebuie să vină să ceară acest lucru, să se organizeze pentru că noi nu putem să luăm o decizie în favoarea lor dacă refuză să deschidă uşa”, a completat Rarău.


Vă reamintim că primarul Sorin Apostu a declarat la începutul lunii august că Poliţia Locală a început cercetări în acest caz, verifică fiecare semnătură, iar cei care le-au falsificat vor răspunde penal. „Asta se întâmplă când oamenii îi lasă pe cei mai agresivi în faţă. Avem şi exemplul parking-ului din Mărăşti, de pe Aurel Vlaicu, unde zece oameni au făcut legea pentru alţi 200. Şi în cazul locului de joacă, nimeni nu a sărit în ajutorul nostru şi nimeni nu a spus «stop, locul este bun, noi dorim acel loc de joacă». Vrem să arătăm că cei care umblă cu semnături false, cei care se erijează în rolul de justiţiari ai blocurilor pot răspunde penal”, a spus primarul Clujului.

Locul de joacă de pe strada Grigore Alexandrescu a fost desfiinţat acum trei săptămâni, după ce în jur de 70 de locatari din vecinătate s-au plâns de gălăgia făcută de tineri pe timp de noapte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter