Politică

Deputatul Mircia Giurgiu sare în ajutorul îngrijitorilor persoanelor cu handicap

<p /><img src="documente/stories/08_august/19_ziua/05 conf mircia giurgiu rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deputatul Mircia Giurgiu este nemulţumit de faptul că primăria nu susţine financiar persoanele cu handicap.

Deputatul independent Mircia Giurgiu vrea să elaboreze un proiect de modificare a legii referitoare la îngrijitorii persoanelor cu handicap.

De asemenea, deputatul clujean îi va solicita primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, să reexaminze situaţia acestor persoane “care şi aşa suferă din cauza problemelor de sănătate, fiind netransportabile”, după cum atrage el atenţia.


Scrisoare deschisă către Apostu

Astfel, pe lângă modificarea legii 17/2003 referitoare la îngrijitorii persoanelor cu handicap, Mircia Giurgiu intenţionează să îi adreseze o scrisoare deschisă primarului Sorin Apostu în care să îi ceară acestuia să reexamineze situaţia persoanelor netransportabile din Cluj-Napoca. “S-a ajuns ca Primăria să nu poată susţine financiar persoanele cu handicap. Primăria nu trebuie să facă economii pe seama persoanelor cu asemenea probleme, nu este suficient că aceştia şi aşa suferă din cauza problemelor de sănătate...? Nu este omenesc aşa ceva. Nicio Primărie din ţară nu ar trebui să facă economie de acolo. Cei care îngrijeau astfel de persoane aveau contract de muncă, iar pe la începutul lunii august au fost date afară.Voi propune modificarea legii 17/2003, prin care consiliile locale să fie obligate să angajeze personal de îngrijire pentru persoanele cu handicap. În Cluj-Napoca sunt , în prezent, în jur de 300 de persoane cu handicap, mai exact opersoane netransoportabile”, a precizat Mircia Giurgiu, într-o conferinţă de presă.


“Am în îngrijire două persoane de peste 80 de ani”

“În calitate de îngrijitor de persoane vârstnice, cred că această măsură afectează mai ales femeile în vârstă care nu pot fi trensportate. Eu am în îngrijire pe mama şi pe mătuşa mea. Amândouă au peste 80 de ani. Nu putem să ne descurcăm aşa”, a spus Monica Simulea, prezentă la conferinţa de presă. Femeia a mai precizat că în prezent beneficiază de un ajutor de şomaj în valoare de aproximativ 300 lei, sumă insuficientă pentru a se putea descurca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter