Politică

Democrat liberalele somează USL să voteze reforma asistenţei sociale

<p /><img src="documente/stories/08_august/22_ziua/05 sulfina barbu scoala de comunicare politica baisoara organizatia femei pdl rp 18.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Organizaţia de Femei a PDL Cluj a fost, sâmbătă, gazda “Şcolii de Comunicare Politicǎ”, organizată la Băişoara.

„Domnul Ponta iese la televizor şi plânge că sunt fraudate alegeri, dar pe de altă parte rapoartele arată că primarii lor folosesc aceste instrumente (ajutoarele sociale – n.r.) în scop electoral”, a declarat Sulfina Barbu, preşedintele OF PDL, la Cluj.

Democrat liberalele s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea Băişoara din judeţul Cluj, în cadrul unei „Şcoli de Comunicare Politică”, pentru a pune la cale strategiile privind alegerile din 2012. Sub sloganul “femeile noastre ştiu, pot şi vor să facă politică”, democrat liberalele din judeţele Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bihor, Sălaj şi Satu Mare susţin “vor face diferenţa, între partidele politice, la alegerile de anul viitor”.


La eveniment au mai fost prezenţi deputaţii Daniel Buda şi Adrian Gurzău, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei de Tineret a PDL Cluj.

Sulfina Barbu: „Vrem să vedem ce face USL”


Prezentă la întâlnirea de la Băişoara, preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OF PDL), Sulfina Barbu, a cerut USL să voteze în această toamnă legea privind reforma asistenţei sociale. Ea a precizat, în cadul întâlnirii de la Băişoara că, spre deosebire de USL, “PDL are curajul şi specialiştii să facă acestă reformă”, pentru a opri risipa de bani pe ajutoarele sociale, folosite de unii drept mită electorală. “Organizaţia de Femei somează USL să voteze legea privind reforma asistenţei sociale, la toamnă. Domnii Ponta şi Antonescu au la dispoziţie instrumentul de a vota această lege, ca să nu mai vedem fraudă din banii pentru asistenţa socială. Este vorba de 14 miliarde de lei pe care îi dă bugetul de stat, dar trebuie să meargă la cei care au nevoie de ei, nu înspre cei care dau votul pentru un primar sau altul. Vrem să vedem ce face USL. Domnul Ponta iese la televizor şi plânge că sunt fraudate alegeri, dar pe de altă parte rapoartele arată că primarii lor folosesc aceste instrumente în scop electoral”, a explicat Barbu.

Reforma asistenţei sociale, o provocare


Invitat la întâlnirea femeilor democrat liberale, liderul PDL Cluj, Daniel Buda a explicat că această reformă privind legea asistenţei sociale nu înseamnă că ajutoarele sociale vor fi tăiate, ci că vor fi acordate potrivit unor noi reguli. În opinia lui Buda, nu este firesc ca oameni “cu maşini înmatriculate în alte ţări” să beneficieze de bani care provin dintr-un ajutor social. “Acestea vor ajunge unde trebuie să ajungă, vrem doar să disciplinăm lucrurile. Vom vedea în toamnă dacă PSD este de stânga”, a spus Buda. Deputatul clujean a adăugat că reforma legislativă din domeniul asistenţei sociale este o provocare pentru democrat liberali.

Pachetul de modificări legislative care vizează domeniul asistenţei sociale presupune amendarea a 15 acte normative şi redactarea a cinci propuneri noi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter