Politică

Sală de conferinţe modernă şi loje VIP pe „Cluj Arena”

<p /><img src="documente/stories/08_august/23_ziua/07-sala de conferinte stadion cluj arena rp 16.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Stadionul este gata în proporţie de 98%.

Sala de conferinţe a stadionului „Cluj Arena” a fost finalizată şi prezentată ieri presei de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care a susţinut prima conferinţă de presă în noua sală, cea mai modernă de pe stadioanele din România.

„Nu există în România o asemenea sală de conferinţe pe stadioane. Sala va fi folosită în special pentru conferinţele de presă legate de sport, dar aici se vor putea face conferinţe de presă pentru orice altfel de evenimente. Sala va putea fi folosită pentru conferinţe chiar şi de universităţi, corporaţii sau bănci. Ne-am gândit ca această sală de conferinţe să fie suficient de mare ca să poată fi folosită şi la alte evenimente. Stadionul mai are şi alte săli ce ar putea fi dotate şi folosite în scopul organizării de conferinţe. Sala aceasta însă va putea fi folosită şi pentru festivităţi. Nu există multe săli de conferinţă în Cluj la acest nivel, nici chiar hotelurile din Cluj nu au săli cu astfel de dotări”, a spus Alin Tişe.


220 de fotolii rabatabile

Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să arate şi de ce sala stadionului din Cluj este mai modernă decât cea a noii arene din Bucureşti.


„Sala de conferinţe a arenei din Bucureşti nu are atât de multe locuri şi nu este la fel de bine dotată, nu este atât de modernă. Aici ne-am dorit să fie sala numărul 1 în tot ceea ce înseamnă săli de conferinţă pe stadioanele din România”, a explicat şeful forului judeţean. Sala are 220 de fotolii, cu şezut rabatabil, cu cotiere şi planşete pentru scris şi şapte locuri la pupitru. Aceasta este dotată cu cabină pentru translatori, sonorizare, ventilaţie, internet wireless, videoproiector şi este izolată fonic. „La Bucureşti există scaune de tip birou, clasice, de 60 de lei bucata. După spusele celor care au dotat această sală, ea este cea mai bine dotată din Europa la acest moment”, a precizat şi managerul de proiect al stadionului, Cornel Filip. Acesta nu a dorit însă să dezvăluie care a fost preţul sălii de conferinţe a stadionului.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai anunţat că societatea care va administra stadionul, „Cluj Arena” SA, va fi înfiinţată la finalul acestei luni, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean. La ora actuală, stadionul este gata în proporţie de 98%, urmând să fie finalizat în totalitate până la termenul-limită de 30 septembrie.


Pista de atletism e aproape gata

„S-au montat deja aproape 25.000 de scaune, mai sunt 5.000 de montat. Ele sunt livrate aproape în totalitate. La pista de atletism s-au turnat cele două straturi de bitum. Urmează ca în aproximativ zece zile să fie turnat şi ultimul strat al pistei. La partea de finisaje mai este foarte puţin de lucru. Pot spune că stadionul este gata în proporţie de 98%”, a punctat Tişe.


Viitorul stadion al judeţului Cluj este construit de consorţiul format din ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Con-A Sibiu, Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”.

„Cluj Arena” va avea 30.596 de locuri, dintre care 29.648 la gradene şi 948 în loje pentru VIP-uri.


10.000 de euro/an pentru o lojă

În perioada următoare, Consiliul Judeţean va demarea şi procedurile pentru închiderea lojelor în zonele de sub tribune.

„Vom încerca să licităm loje tip, pe care proiectanţii le-au gândit unitar pentru a nu exista diferenţe. După ce vom avea licitaţia făcută şi vom avea un constructor, îi vom cere să facă lojele la fel. Apoi vom face licitaţia pentru concesiunea lojelor. Există interes mare pentru loje, deja avem vreo 15 cereri. Vom face o licitaţie pentru că nu avem altă modalitate de a alege firmele care să concesioneze aceste loje. Fiecare lojă va avea între 12 şi 15 locuri, iar în total vor fi 20 de loje. Vom stabili un preţ de plecare la licitaţie. Credem că loja de centru va avea un preţ de cel puţin 10.000 de euro pe an”, a menţionat Alin Tişe.

Lojele vor fi concesionate pe o perioadă de minim 5 ani, iar firmele care le vor concesiona vor avea obligaţia să le doteze cu mobilier. „Noi le vom pune la dispoziţie spaţiul finisat, iar firmele vor putea să şi le personalizeze. Printre cei care au cerut loje se numără firmele care construiesc stadionul, dintre care menţionez ACI şi Con-A, dar şi Banca Transilvania, Ursus, Terapia sau Nokia”, a mai dezvăluit Alin Tişe.

CFR ar putea juca pe „Cluj Arena”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe a precizat că nu a formulat încă un răspuns la cererea clubului de fotbal CFR de a juca pe noul stadion. „Urmează să am o discuţie cu patronul CFR-ului, domnul Arpad Paszkany, după care vom formula un răspuns oficial. Cei de la CFR au făcut o cerere, dar nu îmi este foarte clar ce doresc şi de aceea trebuie să avem o discuţie. Există o contradicţie între declaraţiile publice şi ceea ce s-a solicitat oficial. Preşedintele Iuliu Mureşan spunea că ei au nevoie să joace pe acest stadion doar în meciurile internaţionale, dar în cerere se solicită şi meciuri din campionatul acesta, care deja a început. Vreau să mă lămuresc aşadar exact ce se doreşte. Este o cerere firească, legitimă, care va primi un răspuns din partea noastră”, a afirmat Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter