Politică

Someşul, plin de pet-uri în cartierul Grigorescu

<p><img src="documente/stories/08_august/23_ziua/peturi gunoaie flacoane flacon pe somes rp 18.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Nepăsarea şi lipsa de bun simţ a unor locuitori ai Clujului transformă Someşul în gropă de gunoi.</p>

Firmele de salubritate şi voluntarii depun eforturi pentru a menţine curat firul apei, însă nesimţirea altora readuc Someşul la starea iniţială - plin de pet-uri.

Astfel, o clujeancă domiciliată în cartierul Grigorescu a sesizat redactorii monitorulcj.ro despre prezenţa pe Someş a unui număr mare de pet-uri, care pe lângă aspectul inestetic, murdăresc în mod constant zona.


“În decurs de câteva ore (…) am observat în Someş o mulţime de pet-uri aruncate, lucru care mi-a trezit nemulţumirea, datorită faptului că sunt în măsura să polueze râul. În mod evident e vorba de o faptă făcuta de cineva cu intenţie”, ne-a scris Taloş Oana-Maria pe redactia@monitorulcj.ro.

„Cred că cineva a aruncat în mod intenţionat pet-urile în acea zonă, sunt prea multe deodată. Au apărut, practic, peste noapte. Arată inestetic şi apa e murdară”, a precizat clujeanca.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că apa se curăţă constant, de două ori pe săptămână, iar incidentul este unul izolat.

„Există un program prin care cele două firme de salubritate care activează în oraş curăţă Someşul de două ori în fiecare săptămână şi îşi fac treaba la modul serios, ştiind că vor fi amendate dacă nu curăţă ca lumea. Deci nu este vina lor că cineva a aruncat pet-uri în zonă după ce şi-au făcut treaba. Le vom sesiza şi vom curăţa zona cât mai repede, chiar în această săptămână”, au declarat pentru monitorulcj.ro reprezentanţii Biroului mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.    D.B.M.

Ultimele Stiri
abonare newsletter