Politică

Cinci firme sunt interesate să reabiliteze 300 de km de drumuri din judeţul Cluj

<p /><img src="documente/stories/08_august/24_ziua/05-baisoara rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Licitaţia pentru etapa a doua a proiectului privind modernizarea drumurilor judeţene va avea loc la finele lui septembrie.

Cinci posibili ofertanţi s-au arătat deja interesaţi de licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj pentru etapa a doua a contractului “Proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din judeţul Cluj pentru perioada 2011-2015 - 4 Loturi”.

Este vorba despre Tehnologica Radion SRL Bucureşti, Infraconsult Design SRL, Rodesi Construct SRL, Diferit SRL şi Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj.


Reprezentanţii Consiliului Judeţean au explicat însă că numărul celor interesaţi de licitaţie ar putea fi mult mai mare.

„Cei cinci solicitanţi au cerut documentaţia direct de la noi (de la Consiliul Judeţean – n.r.), însă cu siguranţă sunt multe firme care au preferat să o descarce direct de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – n.r.)”, a precizat purtătorul de cuvânt al administraţiei judeţene, Victor Popa.


În total, în cea de-a doua etapă a proiectului se vor moderniza 317 kilometri de drumuri judeţene. Valoarea maximă estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este de 311,3 milioane de lei fără TVA, respectiv 73.541.441 de euro fără TVA. Valorile maximale ale proiectării şi lucrărilor executate estimate pe fiecare lot sunt următoarele: lot 1 – 71,5 milioane de lei fără TVA, lot 2 – 78,1 milioane de lei fără TVA, lot 3 – 70,8 milioane de lei fără TVA şi lot 4 – 90,8 milioane de lei fără TVA. Ofertele vor fi deschise în data de 27 septembrie.

Încep lucrările pe mai multe tronsoane


Între timp, asocierea Kiat Group SRL, Tehnic Asist SRL ŞI SC Damar Consult SRL se pregăteşte să demareze lucrările pe cele cinci loturi de drumuri licitate în cadrul primei etape a proiectul, însumând 423 de km.

„Deocamdată nu au început efectiv lucrările, ci s-au derulat procedurile legate de organizarea de şantier. În cel mai scurt timp însă, adică zilele următoare vor demara şi lucrările simultan pe mai multe tronsoane de drumuri”, a mai informat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.


Valoarea totală a lucrărilor pentru toate cele cinci loturi de este de 281,7 milioane de lei fără TVA. Durata maximă de execuţie a lucrărilor este de 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, garanţia fiind de cinci ani de la recepţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter