Politică

Băsescu “invită” PNL la guvernare

<p />Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seara, la TVR, că l-a “atenţionat amical” pe liderul PNL, Crin Antonescu, dacă vrea să rămână în Opoziţie şi după 2012, deşi îl consideră la fel de “imatur” ca şi pe preşedintele PSD, Victor Ponta.

“I-am spus-o, pentru că, totuşi, îmi pasă de liberali. Mi-ar părea rău să-i văd în Opoziţie în continuare. (...) I-am invitat în 2008, eu i-am trimis la ei pe Emil Boc, pe Blaga, să-i roage să vină la guvernare. Au vrut în nişte condiţii inacceptabile: dacă li se dă premier, după ce premierul (Tăriceanu – n.r.) îi dăduse afară de la guvernare (pe PDL – n.r.). Deci a fost imposibilă condiţia. Va trebui, însă, să vină cu picioarele pe pământ şi să vadă cât fac electoral. Dacă nu vor să guverneze, dacă vor doar să vorbească din opoziţie, au toată perspectiva şi după 2012”, a explicat Băsescu. Şeful statului a adăugat că rezultatul alegerilor parlamentare parţiale din judeţele Neamţ şi Maramureş arătă că Uniunea Social Liberală este şi va fi “un eşec electoral”.

Vă reamintim că şi în luna iunie, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii Opoziţiei care a avut loc la Cotroceni, Traian Băsescu l-a întrebat, pe un ton scăzut şi şoptit, pe preşedintele PNL Crin Antonescu cât mai are de gând să stea în Opoziţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter