Politică

Consiliul Judeţean s-a mutat pe Dorobanţilor

<p /><img src="documente/stories/08_august/25_ziua/05 sediul nou consiliul judetean rp 07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj s-a mutat oficial în noul sediu de pe Calea Dorobanţilor, după mai multe amânări cauzate în special de licitaţii.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Victor Popa, a precizat pentru monitorul că operaţiune de mutare s-a încheiat în această săptămână. Vechiul sediu de pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 58 a fost deja eliberat cu totul, iar sigla Consiliului Judeţean de pe clădire a fost îndepărtată.

„Ne-am mutat oficial cu totul. Clădirea este foarte potrivită, are o compartimentare mult mai bună”, a explicat Victor Popa. Aşadar, următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, programată pentru săptămâna viitoare, va avea loc în casă nouă.


În vechiul sediu al Consiliului Judeţean va funcţiona deocamdată doar Prefectura Cluj. „Spaţiul rămas liber va trebui zugrăvit mai întâi, iar apoi vom vedea ce se va decide. Prefectul a discutat deja cu câteva instituţii care s-ar putea muta aici, dar deocamdată nu se ştie nimic sigur”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Cluj, Anca Stănescu.

Cetăţeni de onoare


Tot pentru perioada următoare, oficialii forului judeţean pregătesc înmânarea oficială a diplomelor de cetăţeni de onoare ai judeţului foştilor preşedinţi Victor Romulus Constantinescu, Ioan Rus, Şerban Graţian şi Marius Nicoară. „Preşedinţilor Consiliului Judeţean Cluj din anul 1992 şi până în prezent le-a revenit misiunea de a promova şi apăra interesele judeţului Cluj şi ale locuitorilor pe care i-au reprezentat într-o perioadă caracterizată de reaşezarea întregului sistem economico-social după noi reguli specifice economiei de piaţă, dar şi de modificări fundamentale ale sistemului administrativ românesc, ale locului şi rolului tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice în cadrul administraţiei publice”, a fost motivaţia care a stat la baza proiectului de hotărâre prin care s-a decis acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Cluj foştilor preşedinţi ai Consiliului Judeţean.   M.O.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter