Politică

Dispensare noi şi centre de informare turistică în comunele clujene

<p><img src="documente/stories/08_august/25_ziua/05 recea cristur_a.g.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comuna Recea Cristur a accesat bani europeni pentru un centru de informare, iar în Ceanu Mare se modernizează drumurile şi se construieşte un dispensar.</p>

 

Primăriile comunelor clujene se întrec în această perioadă în proiecte, mai multe licitaţii fiind postate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).


Comuna clujeană Recea Cristur va avea în perioada următoare un centru de informare turistică modern, construit din bani europeni. Valoarea estimată a contractului ce cuprinde serviciile de proiectare şi execuţia lucrărilor ajunge la aproape 615.000 de lei. “Comuna Recea Cristur este recunoscută la nivel judeţean drept zonă folclorică cu tradiţie, unde obiceiurile strămoşeşti sunt păstrate de locuitorii în vârstă. Se pot asculta aici corinde bătrâneşti de pe vremea copilăriei. La Ciubanca şi Ciubăncuţa oamenii săraci se dedică să umble cu steaua ca să aibă ceva câştig”, se specifică în studiul de fezabilitate ce a stat la baza proiectului. În acelaşi document s-au propus două variante pentru realizarea viitorului centru.

Centru semnalizat luminos


Astfel, există posibilitatea realizării clădirii pe o structură de zidărie portantă de cărămidă, a doua variantă fiind realizarea unei structuri mixte ce va conţine stâlpi şi grinzi din profile metalice rigide. Viitorul centru de informare turistică din Recea Cristur va fi semnalizat luminos, dar şi prin intermediul mai multor indicatoare. Ofertele ce vor fi depuse la licitaţie vor fi deschise în data de 31 august, ora 15.

Dispensar de 450.000 de lei în Iacobeni


Primarul din Ceanu Mare are în plan construirea unui dispensar medical în satul Iacobeni, dar şi asfaltarea unui drum comunal din aceeaşi zonă. Valoarea estimată a contractului pentru construirea dispensarului este de 450.000 de lei. În documentaţia de atribuire se specifică că viitorul dispensar medical uman va avea un regim de înălţime compus din demisol şi parter, urmând să fie construit pe un teren în suprafaţă de 1.800 mp. Terenul are acces la toate utilităţile stradale, iar suprafaţa construită a clădirii va fi de 140 de mp. Ofertele la licitaţia pentru noul dispensar din Iacobeni vor fi deschise în data de 6 septembrie.

Asfalt pe 1,6 km


Drumul comunal din acelaşi sat urmează să fie asfaltat pe o distanţă de 1,6 kilometri. Valoarea estimată a lucrărilor este de 300.000 de lei, iar data programată pentru deschiderea ofertelor este tot 6 septembrie. Drumul ce face obiectul licitaţiei are o lungime totală de 5.000 m, iar tronsonul care urmează să fie modernizat se află în intravilanul satului Iacobeni şi are lungimea de 1.600 m. Printre avantajele proiectului, menţionate de reprezentanţii autorităţilor locale, se numără îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi persoane, precum şi îmbunătaţirea calităţii mediului şi prosperitatea populaţiei deservite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter