Politică

Piaţă volantă nouă în Andrei Mureşanu

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/09_ziua/03 piata volanta producatori agricoli clujeni cartierul grigorescu rp 16.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria clujeană extinde programul pieţelor volante.

O nouă piaţă volantă de cartier va fi dată în folosinţă de Primăria Cluj-Napoca săptămâna viitoare.

Piaţa va fi organizată luni, 12 septembrie, între orele 15.00 şi 19.00, în Piaţa Ion Agârbiceanu (fosta Engels) din cartierul Andrei Mureşanu. Astfel, locuitorii din această zonă a oraşului vor avea ocazia să achiziţioneze fructe, legume, produse apicole direct de la producătorii din judeţ, la preţuri cât mai accesibile. Piaţa volantă din cartierul Andrei Mureşanu va fi deschisă pe platoul amenajat prin închiderea circulaţiei aleii care face legătură între strada Moise Nicoară şi strada Alexandru Bohăţiel. Accesul producătorilor se face începând cu ora 14.00. Ca şi în cazul celorlalte pieţe volante, comercianţii au obligaţia să dovedească calitatea de producător agricol şi să păstreze curăţenia în spaţiul pus la dispoziţie de Primărie. În cazul în care aceştia vor încălca angajamentul luat faţă de Primărie, vor fi evacuaţi şi nu li se va mai permite accesul în această piaţă volantă. În cazul comerţului de ouă şi lactate, producătorii sunt obligaţi să aibă maşini cu vitrine autorizate de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică. Primăria municipiului Cluj-Napoca nu va impune preţurile de referinţă valabile pentru celelalte pieţe agroalimentare administrare de municipalitate.


Potrivit primarului Sorin Apostu, o altă piaţă volantă va funcţiona imediat după data de 1 octombrie în Haşdeu. Vă reamintim că tot mai mulţi producători agricoli din judeţ aleg să-şi vândă marfa în pieţele volante din cartiere organizate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca. Astfel, numărul producătorilor care îşi vând produsele în pieţele volante organizate în cartiere, dar şi în piaţa de la Sala Sporturilor, a crescut de la săptămână la săptămână.

Ultimele Stiri
abonare newsletter