Politică

Consiliul Judeţean, tot mai aproape de preluarea stadionului din Gruia

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/12_ziua/06 stadion constantin radulescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany vrea să cedeze stadionul Consiliului Judeţean pentru a fi adus la standardele categoriei Elite.</p>

Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia ar putea fi modernizat de Consiliul Judeţean Cluj, după ce conducerea clubului de fotbal CFR Cluj a anunţat că este dispusă să cedeze arena administraţiei judeţene.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, anunţa că CFR Cluj ar putea juca pe “Cluj Arena”, însă numai în meciurile internaţionale.


“Noul stadion va găzdui orice meci internaţional, de la echipa naţională până la CFR Cluj, Petrolul Ploieşti sau Oţelul Galaţi, pentru că aceasta înseamnă imagine, bani, turişti,  servicii şi dezvoltarea judeţului”, a afirmat Tişe. Mai mult, preşedintele forului judeţean i-a făcut o oferta patronului echipei din Gruia, Arpad Paszakany, pe care l-a invitat să cedeze stadionul Consiliului Judeţean pentru a putea fi modernizat din bani publici.

“Consiliul Judeţean Cluj se poate implica şi în modernizarea arenei din Gruia, cu condiţia ca aceasta să devină publică. Dacă se va dori ca ea să devină publică, mâine Consiliul Judeţean poate să o aducă la un nivel de cinci stele”, a fost invitaţia lui Tişe. Ulterior, preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a anunţat că patronul echipei, Arpad Paszakany este dispus să cedeze arena din Gruia Consiliului Judeţean.


15 mil. euro pentru arena din Gruia?

Şefii CFR-ului au calculat că stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” ar urma să “înghită” maxim 15 milioane de euro pentru a fi încadrat în categoria Elite.


“Dacă cei de la Consiliul Judeţean Cluj sunt dispuşi să investească, le vom ceda arena. Suntem dispuşi să facem acest sacrificiu. Nu ne pare rău pentru că tot noi vom juca acolo”, a declarat preşedintele CFR, Iuliu Mureşan. El consideră că ar fi nevoie de 15 milioane de euro pentru modernizarea arenei. “Stadionul ar putea fi modernizat cu 15 milioane de euro pentru a fi încadrat în categoria Elite. Printre îmbunătăţirile care se impun se numără închiderea lui cu încă o peluză, ceva spaţii pe la tribuna VIP şi alte lucruri din acestea”, a informat Mureşan în cadrul unei intervenţii la sport.ro.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a recunoscut că a avut deja primele discuţii cu Arpad Paszkany legate de transferul stadionului din Gruia către Consiliul Judeţean Cluj.


Tişe nu confirmă suma

Tişe nu a confirmat însă suma de 15 milioane de euro vehiculată de conducerea clubului de fotbal ca fiind necesară pentru modernizarea arenei. “Trebuie să facem un studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi licitaţie înainte de a vedea suma de care este nevoie pentru investiţii. Vom găsi o formulă pentru a investi bani publici, dar şi pentru ca banii investiţi de CFR să se regăsească în exploatarea ulterioară”, a arătat Alin Tişe.


Iuliu Mureşan
preşedintele clubului CFR Cluj

„Dacă cei de la Consiliul Judeţean Cluj sunt dispuşi să investească, le vom ceda arena.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter