Politică

Mai mulţi bani pentru Autostrada Transilvania

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/12_ziua/03 autostrada transilvania a3 rp 13.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><strong>Ministerul Transporturilor cere alocarea a aproape 84 de milioane de euro în plus pentru Autostrada Transilvania. </strong></p>

 

Ministerul Transporturilor va cere Guvernului să modifice bugetul CNADNR prin creşterea sumelor pentru investiţii cu 26% faţă de nivelul stabilit la începutul anului.


Principalele proiecte finanţate ar fi autostrăzile Transilvania şi Bucureşti- Ploieşti, bugetul de investiţii urmând să crească de la 6,02 miliarde lei la 7,59 miliarde lei, relatează Mediafax.

„Principalele proiecte pentru care au fost suplimentate prevederile bugetare sunt: autostrada Braşov-Cluj-Borş (335 milioane lei); autostrada Bucureşti-Braşov (291,8 milioane lei); varianta de ocolire a Municipiului Timişoara (54,4 milioane lei). De asemenea, a fost suplimentată prevederea bugetară aferentă activităţii de întreţinere a infrastructurii rutiere cu suma de 166,64 milioane lei. Menţionăm că toate aceste suplimentări au avut la baza în primul rând realocări de fonduri în cadrul bugetului aprobat, la care s-a adăugat suplimentarea de 270 milioane lei urmare rectificării prin OG nr. 10/2011”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de HG elaborat de Ministerul Transporturilor.


Totodată, conform scrisorii de intenţie convenite cu FMI şi a memorandumului de înţelegere cu UE, bugetul CNADNR a fost suplimentat cu 35 milioane lei pentru extinderea sistemului informatic de emitere şi control a rovinietei.

Bani şi pentru exproprierile la centura Cluj Nord Est


De asemenea, în buget a fost introdus un nou capitol, “Despăgubiri civile”, cu suma de 1,81 milioane lei pentru plata despăgubirilor pentru exproprierile necesare construcţiei centurii de ocolire Cluj Nord-Est.

Veniturile CNADNR ar urma să fie de 1,612 miliarde lei, uşor mai mari cu faţă de nivelul stabilit anterior, de 1,596 miliarde lei. În acelaşi timp, cheltuielile sunt anticipate la 1,611 miliarde lei, în urcare de la 1,597 miliarde lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter