Politică

Rosal a câştigat licitaţia pentru dat cu grebla

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/13_ziua/05 oameni toaletat spatii verzi parcul central tuns iarba 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În cursă au mai fost înscrise firmele Romprest Service şi Rasimo.

Firma Rosal a fost desemnată de comisia de licitaţie a Primăriei Cluj-Napoca câştigătoare a licitaţiei privind întreţinerea şi amenajarea zonelor verzi din Cluj-Napoca.

Serviciul de întreţinere a spaţiilor verzi, a luciurilor de apă, a cimitirelor şi a zonelor de agrement din oraş a fost asigurat până în prezent de firmele Rosal şi Rasimo, care semnaseră în 2006 contracte pe cinci ani. În ciuda propunerii Primăriei de a li se prelungi contractele cu încă doi ani şi jumătate, în luna martie, consilierii locali au refuzat şi au declanaşt procedurile pentru organizarea unei noi licitaţii.


Florile şi iarba, afacere de milioane

Rosal a câştigat licitaţia pentru ambele sectoare ale municipiului, după ce a depus cele mai mici oferte financiare la licitaţia care a avut loc la începutul lunii august. La procedură au mai participat firmele Rasimo şi Romprest Service – societate controlată de patronul Universităţii Cluj, Florian Walter. Pentru primul lot, Rosal a înaintat un preţ de 14.048.825 de lei, iar pentru lotul al doilea oferta aceleiaşi firme a fost de 20.028.118 lei. Valorile estimate iniţial de municipalitate pentru cele două sectoare au fost de 16,5 milioane de lei pentru sectorul I şi 23,5 milioane de lei pentru sectorul II.


Firma Rasimo a fost descalificată deoarece a solicitat un preţ mai mare decât cel estimat, iar oferta Romprest a fost mai mare decât cea a Rosal.

Contractul, semnat în zece zile


Preşedintele comisiei de licitaţie a Primăriei Cluj-Napoca, viceprimarul Laszlo Attila, a declarat că semnarea contractului ar putea avea loc în zece zile dacă nu vor exista contestaţii.

Noul contract pentru întreţinerea şi amenajarea zonelor verzi va fi încheiat pe o perioadă de 48 de luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter