Politică

Podurile Horea şi Garibaldi, pregătite pentru reabilitare

<p />Primăria Cluj-Napoca pregăteşte, pentru perioada următoare, refacerea podurilor Horea şi Garibaldi, după ce săptămâna trecută au fost finalizate lucrările la podul Elisabeta de lângă Opera Maghiară.

„Este prima pasarelă peste Someş iluminată. Trebuia făcută de mai multă vreme, dar e bine că am reuşit. Urmează pasarela din zona Sălii Sporturilor şi apoi reabilitarea podurilor Garibaldi şi Horea”, a declarat primarul Sorin Apostu cu ocazia aprinderii iluminatului ornamental pe podul Elisabeta.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei clujene, Oana Buzatu a precizat însă că deocamdată nu se cunoaşte exact ce fel de lucrări vor fi executate în cazul podurile Horea şi Garibaldi. „Cel mai probabil lucrările vor începe abia la anul. Nu s-a făcut încă un necesar de lucrări pentru cele două poduri, însă ar putea fi reabilitaţi parapeţii şi se va turna un strat nou de asflat. De asemenea, cele două poduri ar putea fi puse în evidenţă din punct de vedere arhitectural”, a explicat Buzatu.


Tot în perioada următoare, municipalitatea va demara lucrările de refacere a pasarelei pietonale ce leagă zona Sălii Sporturilor de cartierul Grigorescu, după modelul podului Elisabeta. Vă reamintim că reabilitarea podului Elisabeta a presupus consolidarea structurii de fier a podului şi refacerea podinei, folosindu-se lemn de stejar. Pasarela pietonală este iluminată cu leduri, Elisabeta fiind singurul pod iluminat peste râul Someş. Lucrările de reabilitare au costat aproximativ 57.000 de lei. Podul a fost construit în anul 1901, dar nu a mai suferit reparaţii majore din anii ’80.     M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter