Politică

Aleile din Parcul Central au început să fie asfaltate

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/14_ziua/04 lucrari parcul central alei rp 11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările de reabilitare a Parcului Central avansează rapid, executantul lucrărilor, firma ACI SA Cluj, ajungând deja la etapa turnării de asflat.</p>

Aleile din Parcul Central au fost deja asflatate, iar pista de biciclete a fost finalizată, au anunţat reprezentanţii municipalităţii clujene.

De asemenea, se lucrează la aleea dinspre lac, s-a pus balast şi s-au finalizat lucrările la borduri în proporţie de 50%. În plus, în jurul lacului s-a desfăcut trotuarul şi urmează lucrările la terasament. În acelaşi timp, au fost realizate lucrările la canalizare şi se lucrează la branşamente. Breteaua dinspre strada George Coşbuc a fost desfiinţată în vederea extinderii parcului, urmând să se realizeze umpluturile cu pământ vegetal pentru a putea reda şi această zonă parcului.


Se extinde spaţiul verde

În acest fel, spaţiul verde va fi extins cu 900 de metri pătraţi. În parc va exista şi o nouă alee pentru biciclete şi jogging, care va face legătura între centrul oraşului şi pistele din zona stradionului. În ceea ce priveşte căile de acces, acestea nu vor mai avea trepte, ci vor avea pante uşoare pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi motorii. O altă noutate se referă la faptul că vor fi montate sisteme de parcare pentru biciclete. În plus, vor fi amplasate 232 de bănci noi, care vor fi montate pe platforme impermeabile, pentru a evita formarea de noroi sau colectarea apei de ploaie. Majoritatea băncilor vor fi prevăzute cu locuri speciale pentru cărucioare de copii (pentru a nu lăsa copiii pe alee) şi locuri pentru persoanele cu dizabilităţi motorii.


Coşuri de gunoi, stâlpi şi bănci noi

Vă reamintim că, luna trecută, primarul Sorin Apostu a prezentat modelele de coşuri de gunoi şi stâlpi de iluminat care vor fi montate în Parcul Central. De asemenea, s-a ales şi modelul de bănci, după ce au fost studiate mai multe modele. “Trebuie să fie bănci rezistente, dar să fie şi confortabile”, a precizat primarul.


Valoarea proiectului european pentru reabilitarea Parcului Central şi a clădirii Cazino este de 40.054.575 de lei.

„Lucrările la Cazino sunt în linie dreaptă. Mare parte dintre lucrările de zidărie şi tencuială au început deja, iar refacerea acoperişului este în curs, a început să se pună tabla. Totul va fi gata în aşa fel încât să reuşim ca o parte din activităţile Zilelor Oraşului 2012 şi Festivalului Internaţional de Film Transilvania să se desfăşoare în această locaţie. În Parcul Central lucrările sunt şi mai înaintate”, a declarat Apostu cu ocazia ultimei vizite cu presa pe şantierul din parc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter