Politică

Primele straturi de beton la linia de tramvai

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/15_ziua/02 sorin apostu lucrari linia tramvai strada baritiu am 10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Sorin Apostu a luat ieri pulsul lucrărilor la linia de tramvai de pe strada Bariţiu şi a turnat, simbolic, primul cancioc de beton.

“Vrem să o dăm în folosinţă cât de repede, aşa cum am promis. Acest tronson este cea mai grea parte din lucrare, fiind de altfel o zonă în care traficul este mare, strada fiind îngustă. Am cerut executantului lucrărilor la linia de tramvai ca până la sfârşitul lunii septembrie, când vin studenţii, să fie gata lucrările de strada Bariţiu. Până în prezent s-au efectuat lucrările structură rutieră de bază, în şapte straturi de material, pregătitoare pentru montarea şinelor. Urmează încă patru straturi, două de beton şi două de asfalt” , a declarat ieri primarul Sorin Apostu.

În acest moment sunt în desfăşurare lucrări de pregătire pentru montarea propriu-zisă a şinelor şi se poziţionează elementele de prindere a şinei.


“De mâine (de astăzi - n.r.) se toarnă primul strat de beton în care se prinde linia şi peste câteva zile cel de-al doilea strat”, au precizat reprezentanţii primăriei.

Termenul de finalizare a tronsonului de pe strada Bariţiu este de 1 octombrie.


Reprezentanţii municipalităţii mai susţin că ulterior acestui tronson vor continua lucrările pe Spaiul Independenţie, începând din zona Coşbuc - Napoca şi pe Strada Primăverii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter