Politică

Un nou parc în cartierul Mănăştur

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/15_ziua/02 inaugurare parc baza sportiva unirea am 23.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Locuitorii cartierului Mănăştur se pot bucura, începând de ieri, de un nou parc amenajat de municipalitate.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a finalizat o investiţie de aproape 600.000 lei în cartierul Mănăştur.

E vorba de Parcul Mănăştur 2, de lângă Baza Sportivă Unirea. “Cartierul Mănăştur suferea din cauza lipsei spaţiilor de joacă. De acum, locuitorii se pot bucura de acest spaţiu, aici pot veni clujeni de toate vârstele, pentru cei mici fiind aparate de joacă, iar pentru adulţi aparate de fitness”, a declarat ieri primarul Sorin Apostu.


Astfel, cei mici vor putea să se distreze pe cele trei complexe de echipamente de joacă. Iubitorii de baschet au la dispoziţie şase panouri de baschet pentru a practica acest sport, dar nici cei care iubesc tenisul de masă nu au fost uitaţi, deoarece au la dispoziţie o masă de ping-pong. În plus, în acest parc au fost amplasate cinci aparate de fitness iar pentru persoanele vârstnice au fost montate patru mese cu băncuţe şi un foişor.

Suprafaţa parcului este de 4.600 mp, iar spaţiul verde nou creat este de 3.200 mp. Valoarea totală a investiţiilor realizate în acest parc s-a ridicat la suma de 583.387 lei.


Apostu: „Nu ne oprim aici”

Reprezentanţii municipalităţii susţin că astfel de locuri vor fi amenajate şi în alte zone ale muncipiului Cluj-Napoca, cartierul Mărăşti fiind o prioritate în acest sens. „Punem la dispoziţie acest teren amenajat pentru clujeni, nu a fost uşor. Nu ne oprim aici, un cartier deficitar din punctul de vedere al parcurilor fiind Mărăşti, unde spaţiile pentru a crea terenuri de sport sunt aproape inexistente”, a adăugat primarul Sorin Apostu.


Potrivit reprezentanţilor primăriei, primele aparatele de fitness amplasate de municpalitate în Parcul Central şi în Parcul Rozelor au avut mare succes în rândul clujenilor, motiv pentru care în 2011 Primăria Cluj-Napoca a extins programul de amenajare a acestora şi în cartiere. Astfel, în total au fost amenajate 12 astfel de noi locuri cu aparate pentru mişcare în aer liber, în 2011. Costul total pentru amplasarea acestor aparate se ridică la aproximativ 500.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter