Politică

Revizuirea Constituţiei, „pe masa de lucru” a parlamentarilor

<p />Democrat liberalii vor cere plenului reunit să permită discutarea în comisia specială de revizuire a Constituţiei a proiectului înaintat de preşedinte.

PDL va solicita prin parlamentarii săi, marţea viitoare, plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, modificarea hotărârii celor două Camere cu privire la Comisia mixtă de revizuire a Constituţiei.

Decizia a fost luată pentru ca această comisie să poată lucra şi pe proiectul promovat de preşedintele Traian Băsescu, proiect însuşit de Partidul Democrat Liberal.


„Săptămâna viitoare, în cursul zilei de marţi, avem intenţia de a modifica hotărârea celor două Camere, Camera Deputaţilor şi a Senatului, cu posibilitatea de a lucra în cadrul acestei comisii şi pe proiectul de revizuire a Constituţiei venit de la domnul preşedinte. Sper ca această hotărâre să treacă săptămâna viitoare, iar din momentul în care această hotărâre va fi publicată în Monitorul Oficial, de a doua zi Comisia de revizuire a Constituţiei va fi convocată şi va începe să lucreze pe marginea acestui proiect”, a declarat preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru revizuirea Constituţiei, Daniel Buda, citat de Agerpres.
Întrebat ce se va cere concret plenului reunit de către democrat-liberali, Daniel Buda a explicat că PDL va solicita modificarea acelei hotărâri, dată iniţial de plenul reunit al celor două Camere, astfel încât “să putem lucra şi pe un proiect venit de la Preşedinţia României”.

„Tratament special”


Buda a mai explicat că hotărârea plenului reunit la ora actuală nu permite să se lucreze în cadrul acestei comisii mixte formate din deputaţi şi senatori pe un proiect venit de la preşedintele României. “Aceasta va fi modificarea care vom cere să fie făcută astfel încât această comisie să poată lucra pe acest proiect venit de la domnul preşedinte Traian Băsescu. Ceea ce va permite, practic, comisiei să lucreze de îndată în această formă. Mă refer aici la comisia mixtă. Pentru că astăzi, aşa cum este această procedură, este extrem de greoaie, extrem de anevoioasă, dată fiind încărcătura foarte mare a Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor. (...) Ori, o revizuire a Constituţiei trebuie să beneficieze până la urmă de un tratament special”, a mai spus deputatul clujean, citat de Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter