Sănătate

Ce conţin ceaiurile de tip Ice Tea şi când devin periculoase pentru organism

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat un studiu în cadrul căruia a analizat 14 tipuri de ceaiuri tip Ice Tea. Rezultatele cercetării arată că 35.71 % dintre băuturile racoritoare de acest tip studiate au în conţinut atât zahăr cât şi îndulcitori şi E-uri.

sursa foto: medicmagic.net sursa foto: medicmagic.net

În cadrul studiului au fost analizate 14 de tipuri de produse, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentaţii ANPC România din supermarketuri.

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieşit faptul că din punct de vedere al numărului de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse analizate, 28.57 % au în conţinut un număr de 2 E-uri (Nestea Peach, Nestea Mango Pineapple, Neastea Lemon, Neastea Forest Fruits, produse de Beverage Partners Worldwide şi distribuite de Coca-Cola), 35.71 % au în conţinut 3 E-uri (Lipton Ice Tea Lămâie, Lipton Ice Tea Zmeură, Lipton Ice Tea Piersică, Lipton Ice Tea Ceai Verde, produse de Pepsi), iar 21.42 % au un conţinut de 7 E-uri (Carrefour Discount Ice Tea cu aromă de lămâie, de piersică, ceai şi lămâie, distribuite de Carrefour şi Real). Ice Tea Lămâie produs şi distribuit de Lidl România are 8 E-uri.


Din punct de vedere al conţinutului de zahăr şi/sau îndulcitori, ca urmare a studiului realizat au reieşit următoarele: peste 35% au în conţinut atât zahăr cât şi îndulcitori, iar 28.57% au în conţinut doar zahăr.

În ceea ce priveşte conţinutul de suc de fruct din concentrate, acesta este următorul: peste 64% au 0,1% suc de fruct din concentrat; 7,14% au 0,3% suc de fruct din concentrate şi peste 28% nu au conţinutul de fruct specificat pe etichetă.


Nutriţioniştii spun că aceste băuturi răcoritoare nu sunt periculoase atâta timp cât sunt consumate ocazional. Devin periculoase pentru organism când sunt băute zilnic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter