Sănătate

STUDIU: Șefii tiranici influențează starea de sănătate a angajaților

Un şef tiranic le poate provoca salariaţilor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul şi bolile cardiace, susţin experţii în sănătate, citaţi de 7sur7.be.

Lucrul sub conducerea unui şef insuportabil poate însemna stres, ore suplimentare şi atmosferă de lucru neplăcută. Nu este însă tot. Un studiu desfăşurat pe şoareci de către cercetători de la Universitatea din Ohio a arătat că şi sănătatea este influenţată. Stresul provocat de lucrul îndelungat cu un şef tiran duce la schimbări la nivelul celulelor imunitare, care provoacă inflamaţii asociate cu numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiace şi diabetul.

Cercetătorii au comparat sângele şoarecilor supuşi stresului cu cel al unor persoane defavorizate. 'Celulele din sângele acestor două grupuri prezintă aceleaşi caracteristici', a spus dr John Sheridan în Daily Mail. 'Potrivit studiului nostru, lucrul cu un şef stresant are consecinţe negative asupra sistemului imunitar', a adăugat el, scrie Agerpres.

Creierul poate avea o influenţă nefastă asupra corpului. Cercetările demonstrează că stresul se asociază frecvent cu probleme de sănătate. Oamenii de ştiinţă încearcă acum să afle cum poate avea stresul consecinţe atât de grave asupra stării de sănătate generale, încheie 7sur7.be.

Ultimele Stiri
abonare newsletter