Sport

CFR tot caută prima victorie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/17/cfr rapid.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj și Rapid se întâlnesc în derby-ul „feroviar“ al Ligii 1. Clujenii nu au început prea bine anul, neavând nici o victorie în cele 6 meciuri oficiale jucate.</strong></p>

 

Campionii speră să spargă gheața în 2013 și să obțină în această seară prima victorie a anului, în fața Rapidului.


Deși a întâlnit un singur adversar dificil în acest retur, pe FC Vaslui, CFR Cluj a obținut doar două puncte în primele trei meciuri din Liga 1. „Feroviarii“ au remizat cu echipa lui Porumboiu, apoi au pierdut surprinzător acasă cu Oțelul Galați, iar în ultimul meci au scos doar o remiză, în deplasare cu foarte modesta CSMS Iași.

Paulo Sergio, antrenorul campionilor, apreciază că echipa sa nu va avea un meci ușor cu Rapid, dar speră să obțină prima victorie, mai ales că acum se poate baza pe unii jucători reveniți după ce au suferit accidentări. „Rapid este o echipă bună, periculoasă și vom avea un meci dificl cu ei. Vrem să obținem prima victorie în acest meci“, a spus portughezul de pe banca „feroviarilor“. Vestea bună pentru lusitan este că Rui Pedro, Nicolas Godemeche şi Felice Piccolo ar putea fi folosiţi în meciul cu Rapid, cei trei fiind până acum pe lunga listă de jucători accidentați. Vass, Ronny, Martinez, Sare și Gabi Mureșan sunt în continuare accidentați, iar Kapetanos și Cadu sunt suspendați.


Rada: „Avem un ascendent moral asupra CFR-ului“

De cealaltă parte, Marian Rada, antrenorul Rapidului, recunoaște că echipa din Gruia este mai valoroasă, dar speră că elevii săi vor profita de ascendentul moral asupra adversarilor, pe care i-au învins în ultimele două întâlniri. „Vom avea un meci foarte greu la Cluj, cu o echipă foarte bună, campioana en-titre a României. Noi avem un ascendent moral asupra lor după ce în tur am revenit de la 0-2 şi am câştigat cu 3-2 şi cu un om mai puţin pe teren, iar primăvara trecută am câştigat la Cluj cu 5-0. Moral suntem în faţa lor, dar nu şi valoric, pentru că trebuie să recunoaştem, CFR Cluj e o echipă mai bună. Dar mie nu îmi e frică. Merg cu această echipă să câştig la Cluj“, a spus tehnicianul giuleștenilor înainte de plecarea spre Cluj-Napoca.
Partida dintre CFR Cluj și Rapid București se va disputa în această seară de la ora 21.30 și va fi transmis în direct de DigiSport 1. În tur, giuleștenii s-au impus cu 3-2, după ce clujenii au condus cu 2-0 și aveau un om în plus pe teren.

Ultimele Stiri
abonare newsletter