Piesele din cadrul expoziției Muzeului Național de Istorie a României de la Muzeul Drents din Assen, cu excepția celor patru artefacte de tezaur furate, au sosit, vineri, în România.
Momentul în care hoții care au furat artefactele dacice au intrat în muzeul Drents au fost surprinse de camerele de supraveghere. Mai mulți indivizi forțează intrarea în clădire, iar la scurt timp urmează o explozie.
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a participat cu 24 de piese valoroase la expoziția Muzeului Drents din Olanda, de unde au fost furate unele dintre cele mai importante artefacte din patrimoniul național al României.
Mai multe piese valoroase din tezaurul dacic al României, expuse la Muzeul Drents din Olanda, au fost furate de hoți, care au provocat o explozie pentru a intra în spațiul muzeal.
Frontiera romană din Dacia, inclusiv situri importante din județul Cluj, și Ansamblul monumental „Calea Eroilor”, realizat de Constantin Brâncuşi, sunt acum parte a patrimoniului mondial UNESCO.
Raluca Turcan a efectuat o vizită la Lapidariul Roman din Cluj, spațiu expozițional ce a fost închis anul trecut imediat după ce a fost inaugurat de ministrul Culturii.
Expoziţia permanentă „Lapidariul roman” de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va fi deschisă pentru vizitare de duminică, 9 iunie.