Actualitate

Bonus „tacit” pentru șoferii disciplinați

<p>Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă de modificare a Codului rutier care prevede instituirea unui sistem de recompensare a conducătorilor auto care în decursul unui an calendaristic nu au primit sancţiuni în trafic.</p>

Propunerea legislativă, iniţiată de deputaţii Marian Ghiveciu şi Ioan Sorin Roman (PSD), prevede ca participanţii la trafic care nu au încălcat prevederile Codului rutier şi care astfel nu au cumulat puncte de penalizare să primească pentru anul următor două puncte „bonus” faţă de pragul de 15 puncte.

„Persoanele fizice şi juridice care în decursul unui an calendaristic nu au fost sancţionate şi nu au cumulat puncte de penalizare vor primi ca bonus, pentru anul următor, două puncte, faţă de pragul de 15 puncte pentru care se suspendă exercitarea dreptului de a conduce”, se arată în propunerea de lege care modifică OUG 195/2002.

Legea are un caracter organic iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz. Propunerea de lege va fi transmisă, în forma iniţiatorului, Camerei Deputaţilor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter