Actualitate

Ministrul Mediului a aflat din presă ca e anchetat

<p />Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat ieri la Cluj, într-un briefing de presă, că a aflat din presă că va fi anchetat de DNA, „ca în luna iulie“.

„Am aflat din presă că ar fi un dosar în care sunt acuzat. Dacă vă aduceţi aminte, tot la Cluj, în luna iulie am aflat din presă acelaşi lucru, atunci s-a revenit cu altă declaraţie DNA. Aşa-i soarta. Acelaşi lucru îl spun şi astăzi. O să vă dau mai multe detalii când o să am acces la dosar. Aşa cum am spus şi în iulie, justiţia trebuie să îşi facă datoria. În România, justiţia este independentă. Voi veni cu detalii suplimentare despre dosar, când le voi afla. Era bine să aflu pe alte căi de acest lucru“, a declarat Laszlo Borbely.

DNA a sesizat ieri procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Borbely Laszlo, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată", se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.



Ultimele Stiri
abonare newsletter