Actualitate

Încă două luni! Circulaţia infernală de pe Horea va dura până în luna iunie

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/05/strada-horea.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Modernizarea liniei de tramvai a impus restricţii şi închideri de circulaţie pe mai multe străzi din oraş.</p>

Lucrările la linia de tramvai de pe strada Horea întind la maxim nervii şoferilor care sunt nevoiţi să circule bară la bară în cea mai mare parte a zilei. Reprezentanţii Primăriei spun că lucrările vor fi gata abia în luna iunie.

Şoferii care circulă pe strada Horea sunt revoltaţi de blocajele din trafic care se întâmplă zilnic şi aproape la orice oră din cauza lucrărilor de modernizare la linia de tramvai. Oamenii spun că se întâmplă ca traseul Gară – Podul Horea să fie parcurs chiar şi în jumătate de oră. „Am făcut vreo 15 minute de la Gară până aici şi până ajung în Mihai Viteazu cred că mai durează cel puţin încă 15 minute”, spune Marcel, un şofer blocat în trafic în zona Facultăţii de Litere.

 


Se lucrează în ritm de melc

Atât şoferii cât şi pietonii sunt nemulţumiţi de modul în care se lucrează la linia de tramvai şi oamenii nu se aşteaptă ca lucrările să fie terminate în această vară. „Eu stau aici în zonă şi văd foarte puţini muncitori care lucrează. Vin, fac nişte săpături, mai aduc un utilaj şi peste câteva ore pleacă. Nu ştiu cum lucrează ei, dar aşa cred că termină în jumătate de an”, afirmă A.P., o femeie care locuieşte pe strada Horea. Femeia adaugă că ieri în jurul orei 18.00 nu mai era niciun muncitor. Ieri, în jurul orei 10.00, pe toată strada Horea muncea un singur echipaj format din şase muncitori.

În iunie lucrările vor fi terminate

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca asigură însă populaţia că lucrările de modernizare a liniei de tramvai pe strada Horea vor fi terminate în luna iunie, atunci când va fi dat în folosinţă şi primul tramvai modern, făcut de polonezi. „Referitor la circulaţie, era de aşteptat un asemenea disconfort, dar, din păcate, nu se pot face şi lucrările de modernizare şi să se circule fără probleme”, precizează reprezentanţii Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca.


Restricţii de circulaţie în oraş din cauza lucrărilor

Până în 6 aprilie este închisă circulaţia auto pe Pod Napoca pentru efectuarea lucrărilor din intersecţia cu Splaiul Independenţei. Până în 12 aprilie este închisă circulaţia de la Podul Calvaria, pe direcţia bretea de coborâre de pe Calea Floreşti - strada Primăverii - bretea de urcare spre Calea Manaştur şi spre centru. De asemenea, până în 27 aprilie este  restricţionată circulaţia auto pe liniile de tramvai pe Pod Horea. Până în 24 mai este închisă circulaţia pe Splaiul Independenţei între Pod Napoca şi Opera Maghiară. Circulaţia dinspre cartierul Grigorescu spre centru, dus-întors, se va putea desfăşura pe următorul traseu: Pod Napoca - Splaiul Independenţei - G.Coşbuc -Card. Iuliu Hossu/ Calea Moţilor. În perioada 6 aprilie – 30 mai se va închide circulaţia auto pe Splaiul Independenţei între strada George Coşbuc şi Pod Garibaldi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter