Actualitate

„Să reclădim Castrul Roman”

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/05/08-castru.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Centrul Rațiu pentru Democrație”, în parteneriat cu Primăria municipiului Turda și Serviciul de Transport Public, organizează astăzi evenimentul central din cadrul săptămânii „Școala Altfel”, „Să reclădim Castrul Roman”.</p>

Scopul proiectului este de a promova patrimoniul istoric local (Castrul Potaissa) în rândul elevilor în special și a comunității locale în general. Prin acest proiect, „Centrul Rațiu pentru Democrație” își propune dezvoltarea sentimentelor pozitive față de apartenența la comunitatea turdeană, promovarea învățării istoriei locale prin desfășurarea unor activități non-formale și exersarea cooperării între elevi.

Începand cu ora 11, cei 2000 de elevi participanți vor sosi pe Dealul Cetății unde, urmând marcajele plasate anterior de voluntarii „Centrului Rațiu pentru Democrație”, vor forma un zid viu în jurul castrului. Aceasta le va permite înțelegerea dimensiunilor inițiale ale castrului precum și topologia construcției.
Coordonatorii evenimentului au implementat în sșcoli metodologia evenimentului subliniind faptul că lanțul uman va fi format în jurul ruinelor – fără afectarea fundațiilor excavate. Elevii vor forma centurii și se vor deplasa în afara castrului, unde vor asista la o scenă de luptă dintre daci și romani realizată de Virtus Antiqua, trupa de reenactment care susține promovarea valorilor antichității.

Voluntarii „Centrului Rațiu” vor participa ulterior la curățarea zonei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter