Actualitate

„Școala altfel” în Mitropolia Clujului

<p />30 de copii de la Școala „Ioan Bob” din Cluj-Napoca au vizitat miercuri dimineața Mitropolia Clujului.

Copiii, însoțiți de învățătoarea Nastasia Tarcea au fost întâmpinați la sediul mitropolitan de Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului. Înaltpreasfinția sa le-a dat micuților câteva îndemnuri și sfaturi duhovnicești, iar la final le-a împărțit iconițe și cărticele de rugăciuni. Copiii au prezentat Înaltpreasfințitului Andrei un microrecital de pricesne, după care au vizitat și Radio Renașterea. Micuții au fost însoțiți de pr. Claudiu Grama, consilierul pe probleme de protocol din Arhiepiscopia Clujului, și au vizitat mai apoi capela seminarului, catedrala mitropolitana și Muzeul Arhiepiscopiei.

Un alt grup de copii, de la Grădinița „Horea” din Florești au vizitat in cadrul aceluiași program biserica ortodoxă „Soborul Maicii Domnului”. Preșcolarii au fost primiți de preotul paroh Marcel Andreica. Aecsta le-a vorbit copiilor despre locașul de cult și despre Sfintele Taine ale Bisercii. Copiii au prezentat la final un scurt moment literar artistic cu tematică pascală, precum și câteva lucrări realizate în această săptămână în cadrul proiectului „Școala altfel”. La final copiii au fost răsplătiți cu prescură, dar și cu dulciuri.

Activitățile desfășurate cu copiii de la Grădinița „Horea” din Florești vor continua vineri cu o vizită la căminul de bătrâni din localitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter