Actualitate

Pasarelă pentru ambulanţe pe strada Horea

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/11/02-strada horea pasareal _sc_01.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Ambulanţele au înregistrat întârzieri de 20 de minute la intervenţii din cauza lucrărilor de pe strada Horea.</p>

Primăria Cluj-Napoca a decis amplasarea unei pasarele temporare pe strada Horea astfel încât maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă să poată traversa mai uşor strada.

Lucrările de modernizare a liniei de tramvai de pe strada Horea au dat peste cap circulaţia din zonă, dar au afectat şi intervenţiile ambulanţelor la cazurile pentru care sunt solicitate echipajele de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Clujenii au semnalat toate problemele cauzate de lucrări pe domnuleprimar.ro.

„Vi se pare normal ce se întâmplă pe strada Horea? Faptul că toată strada este blocată şi ambulanţele nu pot să circule? Se pierd minute preţioase până ce se ajunge la pacienţii bolnavi. De ce nu blocaţi strada şi să lăsaţi să circule doar transportul în comun şi ambulanţele. Cred că ar fi o soluţie totuşi”, spune un clujean într-o sesizare de pe domnuleprimar.ro.

 


20 de minute întârziere la intervenţiile ambulanţelor

Horia Simu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj confirmă întârzierile la intervenţii cauzate de lucrări. El spune că la o intervenţie pe strada Decebal se făceau în mod normal două minute, însă acest timp a fost decalat foarte mult după începerea lucrărilor pe strada Horea din cauză că maşinile trebuiau să ocolească pentru a ajunge pe strada Decebal.

Potrivit conducerii Ambulanţei Cluj, au fost întârzieri în medie de 20 de minute la intervenţii.

Pasarelă temporară pentru ambulanţe

Primăria Cluj-Napoca a anunţat marți că o pasarelă temporară a fost amplasată pe strada Horea, unde se lucrează la reabilitarea liniei de tramvai, pentru a permite traversarea arterei de către maşinile de intervenţie ale Serviciului de Ambulanţă Cluj, care are sediul în zonă. Măsura va fi menţinută până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai în această zonă.

Potrivit Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca, lucrările de modernizare la linia de tramvai de pe strada Horea se vor finaliza în luna iunie, odată cu darea în folosinţă a primului tramvai polonez.

Ultimele Stiri
abonare newsletter