Actualitate

Cum va arăta Clujul peste 20 de ani, în viziunea lui Alin Tişe

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/11/02-tise.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a prezentat ieri o „viziune personală”, mai exact un film a ceea ce va fi judeţul Cluj peste 20 de ani.

Astfel, în filmul „Clujul peste 20 de ani“, judeţul va avea autostrăzi care leagă municipiul Cluj-Napoca de Huedin sau Turda, tren de mare viteză, complex schiabil sau săli polivalente. Unele din acestea sunt proiecte deja începute. Toate ar putea costa peste 900 de milioane de euro, a explicat Alin Tişe.

„Acest film este o viziune a mea, personală şi reprezintă ceea ce eu cred că ar putea fi făcut în judeţul Cluj, în următorii 20 de ani. După patru ani de mandat, mi-am făcut o părere, o viziune despre ceea ce ar putea însemna Clujul, în următorii 20 de ani. Pentru că Clujul poate deveni un centru important economic. Sunt idei care desigur, pot fi criticate, atacate“, a spus Tişe.

În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean, România trebuie să treacă la o altă etapă de dezvoltare, pentru că, din punctul de vedere al mentalităţii nu s-a depăşit nivelul anilor '90.

„Trebuie să schimbăm multe lucruri, să externalizăm servicii. Un buget local nu este suficient. Autorităţile trebuie să treacă la o altă etapă, la cea de parteneriat public privat, trebuie să se găsească alte surse de finanţare, pentru ca o comunitate să se poată dezvolta“, a mai explicat preşedintele Consiliului Judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter