Actualitate

Căminul I Observator al UMF, modernizat cu 13 milioane lei

<p />Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu (UMF) Cluj vor avea condiţii mai bune de cazare în Căminul I Observator după finalizarea lucrărilor de modernizare care vor începe în 1 mai. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 13 milioane lei.

Căminul I Observator al UMF Cluj intră în reparaţii începând cu data de 1 mai, iar lucrările de modernizare vizează mansardarea clădirii, desfiinţarea grupurilor sanitare comune şi crearea de grupuri sanitare pentru fiecare cameră, realizarea unei biblioteci virtuale şi dotarea căminului cu internet de mare viteză.

În urma acestor lucrări vor fi create mai multe locuri de cazare pentru studenţi şi vor fi realizate camere doar cu 1,2 şi 3 locuri, iar cele cu 4 locuri care există în prezent vor fi desfiinţate. „Deşi vom avea o reducere a numărului de locuri din camere, numărul total al locurilor de cazare va creşte deoarece vom desfiinţa grupurile sanitare de nivel şi le vom transforma în camere, dar şi pentru că vom mansarda clădirea”, a explicat Ioan Pop, directorul general al UMF Cluj. În momentul de faţă Căminul I Observator dispune de 456 de locuri de cazare, dar după modernizare numărul acestora va creşte la 507. De asemenea, numărul camerelor va creşte de la 114 la 175.


Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 13 milioane lei, din care 15% este contribuţia universităţii, iar restul sunt bani proveniţi din fonduri europene.

Ioan Pop a declarat că lucrările sunt programate să înceapă în jurul datei de 1 mai, iar termenul de finalizare este de 8 luni.


Pe durata lucrărilor, studenţii care sunt cazaţi în Căminul I Observator vor fi mutaţi în celelalte cămine ale UMF şi în internatele şcolare din oraş.

Potrivit conducerii universităţii, capacitatea de cazare în toate căminele UMF este în prezent de 2.100 de locuri, iar cererile sunt peste 2.400. Necesitatea acoperirii tuturor cererilor de cazare a fost unul dintre motivele începerii modernizării căminului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter